Trei persoane rănite în Bucureşti şi 25 de localităţi afectate de vijelii şi ploi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente şi vântul puternic din cursul zilei de luni şi din timpul nopţii au provocat pagube în 25 de localităţi din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti. Copaci căzuţi, curţi inundate, trafic blocat, autoturisme avariate şi persoane rănite este bilanţul fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele ore.

Vremea rea a afectat 25 de localităţi din 11 judeţe: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureş, Suceava, Teleorman şi Vâlcea.

În Bucureşti, din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane au primit asistenţă medicală şi au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave. 

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 25 locuinţe, 43 curţi şi anexe, 11 subsoluri şi beciuri, un obiectiv social, precum şi pentru degajarea a 21 copaci şi 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiş a fost dislocat de vânt.

Imagine indisponibilă

Inundaţii în Teleorman

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naţionale (DN 13B – HR, DN12 – HR, DN1D – PH şi DN 1B – PH) şi 3 drumuri judeţene (DJ 153D – HR, DJ 102F – PH şi DJ 100C - PH).

O situaţie deosebită a avut loc în localitate Suseni din judeţul Harghita, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureş au fost inundate mai multe curţi şi grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane (1 copil si 3 adulţi) au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei. 

În acest moment se acţionează în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Harghita pentru evacuarea apei din locuinţe, curţi, beciuri, grădini şi pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil.

Imagine indisponibilă

Inundaţii în Bistriţa

Râuri sub cod roşu şi portocaliu de inundaţii

Populaţia din zonele vizate de avertizări de inundaţii este sfătuită să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud, se află sub avertizare cod roşu de inundaţii începând de marţi, ora 8.25 până miercuri la ora 15.00.

Hidrologii arată că în urma ploilor din ultimele ore şi a celor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, sub avertizare cod portocaliu de inundaţii sunt, până marţi la ora 16.00, râuri din judeţele Sălaj şi Satu Mare, până marţi la ora 10.00 râuri din Braşov, Covasna şi Buzău, respectiv până marţi la ora 12.00 râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Furtună puternică în Bucureşti: Şase copaci s-au prăbuşit, iar unul a căzut chiar peste o maşină în trafic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite