Toader, despre evaluarea lui Augustin Lazăr: Când va fi momentul voi prezenta raportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat miercuri să dea vreun detaliu legat de stadiul evaluării procurorului general Augustin Lazăr, precizând doar că atunci când va veni momentul va prezenta concluziile. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat şi opinia cu privire la referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din CSM dacă va dispune revocarea procurorului general, Tudorel Toader a răspuns: ”Personal, v-am spus că nu încep cu concluziile şi după aia argumentele. Întâi vom vedea care sunt argumentele”. 

De asemenea, întrebat când va prezenta concluziile evaluării, ministrul justiţiei a spus că atunci ”când va fi momentul, vă voi invita la minister şi vă voi prezenta raportul şi cu concluzia”. 

Toader a mai comentat, la insistenţele ziariştilor, că nu are de ce să vorbească cu Augustin Lazăr despre acest subiect. ”Vrei să îl întreb pe el ce concluzii să pun? Dreptul la apărare este numai în alt tip de cauze”, a completat el.  

Totuşi, Toader a precizat că se va vedea cu Lazăr joi, la ora 10, când la minister va avea loc o nouă dezbatere în care se vor lua măsuri cu privire la sistemul juridic.

Augustin Lazăr, despre contrele cu Tudorel Toader: Eu nu polemizez cu nimeni

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri dimineaţă, referitor la contrele pe care le-a avut recent cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, că el nu polemizează cu nimeni, după cum informează Mediafax.

„Eu nu polemizez cu nimeni", a răspuns Augustin Lazăr, întrebat de reacţiile lui Tudorel Toader la adresa sa.

Augustin Lazăr a susţinut şi că nu are emoţii cu privire la evaluarea ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

„În ultimii 36 de ani, am fost evaluat foarte bine. N-am nicio emoţie, eu mă cunosc pe mine”, a spus Lazăr. Întrebat dacă se teme de o revocare, Augustin Lazăr a negat.

Pe 16 septembrie, procurorul general şi ministrul Justiţiei s-au contrat prin mesaje după protestul magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Iniţial, Augusin Lazăr a transmis un mesaj, drept reacţie la manifestaţie, subliniind că tânăra magistratură a ajuns la profesionalismul ce-i permite să reziste la presiuni exterioare şi că procurorii şi judecătorii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei. Imediat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat şi a precizat că Augustin Lazăr se află într-o „gravă eroare”, deoarece prin mesajul său transmis magistraţilor care au protestat la Curtea de Apel Bucureşti plasează justiţia în afara puterilor statului sau chiar deasupra lor. Ulterior, procurorul general a transmis că ministrul a interpretat greşit mesajul transmis şi că a rupt din context câteva cuvinte, astfel încât acesta să-şi poată formula acuzaţiile. 

Toader, despre referendumul pentru modificarea Constituţiei: Voi merge la vot

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toade,r spune că va participa la votul de la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familie, nedorind să precizeze modul în care va vota. El a explicat că nu a lipsit niciodată de la procesele electorale.

Întrebat miercuri, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dacă va merge le referendumul ce va avea loc în octombrie pentru redefinirea familiei în Constituţie, Tudorel Toader a spus că s-ar putea să fie plecat în zilele în care va fi organizat referendumul, însă va încerca să se întoarcă mai devreme în ţară.

Ministrul a precizat că a lipsit niciodată de la niciun proces electoral, şi nu va lipsi nici de această dată.

"Posibil ca la ziua referendumului să fiu într-o altă ţară şi probabil îmi voi lua un bilet de întoarcere mai repede şi voi merge la referendum pentru faptul că din 1990 şi până astăzi niciodată nu am lipsit de la niciun proces electoral şi nu voi lipsi nici acum”, a declarat ministrul Justiţiei.

Toader nu a vrut să spună cum va vota şi nici nu a comentat modul în care a fost formulată întrebarea care va fi scrisă pe buletinele de vot.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite