Termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, amânat până pe 30 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit IGSU, în primele cinci luni ale acestui an, au fost soluţionate 7.703 solicitări de emitere a avizelor de securitate la incendiu
Potrivit IGSU, în primele cinci luni ale acestui an, au fost soluţionate 7.703 solicitări de emitere a avizelor de securitate la incendiu

Termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost amânat până pe 30 septembrie, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Potrivit IGSU, în primele cinci luni ale acestui an, au fost soluţionate 7.703 solicitări de emitere a avizelor de securitate la incendiu şi alte 4.282 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor din teren, au fost emise 2.034 de avize de securitate la incendiu şi 1.260 de autorizaţii de securitate la incendiu.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 31 mai, inspectorii de prevenire au derulat 17.883 de acţiuni de îndrumare şi control, fiind date 5.967 amenzi în cuantum de 7,6 milioane lei. Totodată, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 12.475 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

IGSU precizează că a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia persoanele interesate pot verifica necesitatea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate laincendiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite