Terasele - pregătite pentru 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, terasele din Timişoara sunt deschise oficial. Dacă în cartierele mărginaşe patronii au putut să ocolească regulamentul pe care municipalitatea l-a adoptat cu întârziere, cei din

De astăzi, terasele din Timişoara sunt deschise oficial. Dacă în cartierele mărginaşe patronii au putut să ocolească regulamentul pe care municipalitatea l-a adoptat cu întârziere, cei din centrul oraşului au fost nevoiţi să aştepte ziua de 1 mai. Ieri, Piaţa Unirii arăta ca un minişantier: în faţa tuturor cafenelelor se ridica câte o terasă.
Cu toate că vremea frumoasă predomină de aproape o lună la Timişoara, noul regulament de funcţionare a teraselor s-a blocat în plenul consiliului municipal, ceea ce a determinat o întârziere mare. În mod normal, acestea urmau să funcţioneze încă din luna aprilie. Municipalitatea a decis, până la urmă, să adopte vechiul regulament, care prevede deschiderea teraselor de la 1 mai. Întârzierea ar fi putut fi însă chiar şi mai mare, pentru că patronii nu ar fi putut obţine în timp util toate avizele de care aveau nevoie. Municipalitatea a făcut totuşi o concesie patronilor: terasele pot fi deschise numai cu certificatul de urbanism, urmând ca restul aprobărilor să fie obţinute pe parcurs.
Conform regulamentului, în Piaţa Unirii şi zona Cetate terasele trebuie să fie aşezate pe podine. Muzica live la instrumente reci este admisă doar în Piaţa Unirii, iar în celelalte zone este interzisă sonorizarea. Orarul de funcţionare este între 8 şi 22, cu excepţia zonei Cetate, Pieţei Unirii, Complexului Studenţesc, unde orarul este 8 - 24.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite