Târgul medieval revine cu surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la Festivalul „Etnovember“ nu vor lipsi jocurile cu torţe
De la Festivalul „Etnovember“ nu vor lipsi jocurile cu torţe

De la Festivalul „Etnovember“ nu vor lipsi jocurile cu torţe. Ingredientele ediţiei care se desfăşoară în acest weekend la Braşov şi care readuce în Cetate spiritul medieval sunt expoziţiile, recitalurile, ceremoniile şi târgurile.

Meşteşugari, muzică, teatru şi dans. De toate acestea vor avea parte cei care vor veni la Târgul Medieval, care se deschide astăzi, la ora 13.00, la Bastionul Ţesătorilor.

Programul artistic, de care sunteţi invitaţi să vă bucuraţi, cuprinde: muzică şi dansuri tradiţionale greceşti, maghiare, săseşti, irlandeze şi româneşti, defilări ale cavalerilor, domniţelor şi vrăjitoarelor, iar cei mici vor avea parte de multe concursuri şi se vor putea juca cu măgăruşi, ponei sau oi.

Citiţi şi: Etnovember revine cu multe surprize. Vezi aici programul festivalului

Cel mai aşteptat moment al Festivalului Etnovember este cortegiul medieval cu torţe, pe străduţele din centrul istoric al Braşovului. Acesta va porni astă seară de la Bastionul Ţesătorilor, pe strada Castelului, strada Sforii (cea mai îngustă din Europa) şi, de aici, în Piaţa Sfatului. În locul unde se desfăşura Festivalul „Cerbul de Aur", organizatorii au pregătit, de la ora 17.30, un show fireball susţinut de Cavalerii Cetăţilor Bârsei, urmat de un foc de artificii. 

„Evenimentul este foarte important pentru comunitatea braşoveană. El nu ar exista fără implicarea activă a studenţilor Universităţii Transilvania. Ne bucurăm că astfel putem să promovăm persoanele creative", a declarat Marina Cionca, coordonatorul festivalului.

Manifestarea a început sâmbătă, la Aula Universităţii „Transilvania", cu deschiderea festivă a unor expoziţii inedite.

Lucrările expuse aparţin atât profesioniştilor, cât şi studenţilor şi elevilor braşoveni şi sunt ancorate în arhitectură, design şi fotografie. De asemenea, turiştii pot vizita, la Muzeul de Artă, o expoziţie de design ce cuprinde doar „mobilier de şedere".

"Evenimentul este foarte important pentru comunitatea braşoveană. El nu ar exista fără implicarea activă a studenţilor Universităţii Transilvania."
Marina Cionca
coordonator Etnovember

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite