VIDEO Suspecta crimei de la metrou, arestată pentru 30 de zile. „Şi-a lovit victima cu piciorul când aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură News.ro
FOTO captură News.ro

O femeie în vârstă de 36 de ani a fost arestată, miercuri, după mai multe ore de audieri, în cazul crimei din staţia de metrou Dristor. Aceasta este acuzată că a împins o tânără de 25 de ani în faţa trenului, marţi seară. Potrivit anchetatorilor, femeia nu-şi recunoaşte faptele deşi a fost filmată când a acţionat. În acelaşi timp a fost recunoscută de o altă tânără pe care a încercat s-o ucidă în acelaşi mod.

UPDATE Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat Parchetul Militar, care urmează să stabilească dacă operatoarea 112 care a preluat apelul tatătului primei victime a criminalei de la metrou a încălcat legea nedirecţionând apelul către Poliţia Capitalei.

„Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian,  vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul“, precizează STS într-un comunicat.  

Reprezentanţii STS au explicat şi cum s-a procedat în cazul celui de-al doilea incident, din staţia de metrou Dristor 1, soldat cu moartea unei tinere.

„Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti“, a mai arătat STS.

UPDATE 19.45 Suspecta a fost arestată pentru 30 de zile.

UPDATE 15.30 Femeia acuzată de crimă a fost dusă la Tribunalul Bucureşti unde un judecător urmează să decidă dacă va fi arestată. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat următoarele:

„La data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie; 

La data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, inculpata a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul; urmare a acestor acţiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, informează Parchetul Capitalei.

UPDATE 10.05 Victima, Alina Ciucu, era din localitatea Ostroveni, judeţul Dolj. Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul“, tatăl victimei a declarat că: „Nu am putut să mă uit la imagini. Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat, dar nu pot da vina nici pe femeia care a împins-o, am înţeles că era bolnavă psihic. Este vina autorităţilor“. Bărbatul a mai spus că fiica lui locuia în Bucureşti alături de prietenul ei.

UPDATE 10.00 Imaginile suprinse de camerele video din staţiile de metrou Dristor şi Costin Georgian arată că tânăra care a fost împinsă de femeie la staţia Costin Georgian a opus rezistenţă, la un moment dat chiar s-ar fi luptat cu agresoarea şi a reuşit să fugă. Cealaltă tânără, de 25 de ani, a fost pândită de femeie într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel.

UPDATE 09.48 Profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat pentru „Adevărul” că dacă se confirmă faptul că între agresoarea de la metrou şi victimă nu există niciun fel de legătură, „avem de-a face cu bolnava psihic care mişună printre noi, lăsată în abandon de sistemul sanitar actual”. 

„Alege la întâmplare oamenii, dar în mintea ei poate să aibă o logică, o coerenţă de tip maladiv. Spre exemplu, apare paranoicul schizofrenic justiţiar. Sau poate fi delirul din gelozie, femeia abandonată, cu drame personale şi în mintea sa îşi creează modele”, a spus profesorul Butoi.

Potrivit psihologului criminalist, ancheta va fi una grea. „Se va aşeza pe această poziţie a schizofrenicului, care va nega lucrurile, apoi le recunoaşte, apoi peste două zile se răzgândeşte. Se va merge cu probatoriul dinspre exterior înspre ea. Din punct de vedere juridic, dacă va fi găsită iresponsabilă, ea nu se face vinovată”, a completat Butoi.

Tânăra ucisă la metrou în staţia Dristor era din Craiova. Tatăl victimei: „E o tragedie, dar nu pot da vina pe femeia care a împins-o“

Crima de la metrou. Tânăra agresată la staţia Costin Georgian a reuşit să se salveze după ce s-ar fi luptat cu femeia, care a împins-o de mai multe ori

UPDATE 09.31 Potrivit unor surse medicale, medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală au început să facă autopsia tinerei care a fost împinsă la metrou. „Abia acum a început autopsia, va dura, momentan nu putem confirma dacă era sau nu însărcinată”, au precizat sursele pentru „Adevărul”.

UPDATE 8.15 Din primele date ale oficialilor, cele două femei nu se cunoşteau. Potrivit ultimelor informaţii, tânăra care a murit marţi seară era din Craiova, transmite Digi24. Mai mult, se pare că şi suspecta în acest caz este o craioveancă. Magdalena Ş. s-a mutat în Capitală în urmă cu câţiva ani.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, la audieri femeia s-a recunoscut în imaginile video, dar nu a făcut niciun fel de declaraţii în faţa anchetatorilor.

Suspecta în vârstă de 36 de ani a fost reţinută după ce a fost audiată timp de mai multe ore, marţi noaptea, la sediul Poliţiei Capitalei.

Potrivit imaginilor de pe camera de filmat publicate de Poliţie, o femeie de 25 de ani a fost împinsă, marţi seară, de o altă femeie pe şine. Suspecta ar mai fi încercat să împingă pe cineva la o altă staţie de metrou, tot în cursul zilei de marţi, 12 decembrie. Poliţia a căutat-o pe suspectă în marţi seara la toate staţiile de metrou din Bucureşti şi a dispus agenţi să patruleze în fiecare staţie.

În cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au dus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

„Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele. Mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru spiritul civic manifestat în acest caz. Vă asigurăm că fiecare mesaj al dumneavostră a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei noastre. Felicităm echipa Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, depistând principala suspectă în cazul omorului de la staţia de metrou Dristor 1. Ei sunt, astăzi, Eroii Zilei“, a transmis Poliţia Capitalei.

image

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor, după ce a căzut în faţa unei garnituri de metrou. Conform Poliţiei, tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie, iar Poliţia i-a prezentat semnalmentele, cerând sprijin pentru identificarea ei.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp în urmă. Conform Poliţiei, cea care a fost prima ţinta agresiunii a făcut reclamaţie în jurul orei 20:00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite