STENOGRAME Interlopul „Duţu” i-a aşteptat pe mascaţi să-i spargă uşa cu berbecul, apoi i-a atacat cu sabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Huţuleac. FOTO Dănuţ Zuzeac
Alexandru Huţuleac. FOTO Dănuţ Zuzeac

Alexadru Huţuleac, zis „Duţu”, a aşteptat ca mascaţii, care au venit să-i percheziţioneze casa, să spargă uşa şi apoi l-a tăiat cu sabia pe unul dintre aceştia. Detaliile apar în dosarul în care procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a interlopului, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat care ar fi traficat substanţe psihoactive în judeţul Suceava.

O echipă de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava aştepta în zorii zilei de 5 decembrie 2017, semnalul pentru a intra în casa interlopului Alexadru Huţuleac, zis „Duţu”. Bărbatul era cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de stupefiante şi trafic de persoane. Potrivit procesurii, percheziţia domiciliară nu poate fi începută înainte de ora 6,00. La ora 6.00 fix, şeful echipei a dat semnalul. „Poliţia. Deschide!”, a fost strigat de mai multe ori. Pentru că nimeni nu a răspuns, deşi se auzeau zgomote în imobil, poliţiştii au adus un berbec din oţel, pentru a forţa intrarea. 

La un moment dat, din spatele uşii, mascaţii l-au auzit pe Alexadru Huţuleac care a strigat „Staţi băi, nu rupeţi uşa!”. Totuşi, interlopul nu a schiţat niciun gest pentru a  descuia uşa, care a rămas ferecată. Uşa a fost deschisă prin forţarea cu berbecul de către trei mascaţi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. În holul neiluminat, fix într-un intrândând din hol, poliţiştii l-au zărit pe „Duţu” cu sabia în mână. Acesta a lovit cu sabia, de sus în jos cu sabia, şi l-a lovit pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi în zona cranio-cerebrală. precum şi în zona braţului stâng. Omul legii se afla la mijloc, între doi colegi din Serviciul de Acţiuni Speciale.

Percheziţiile, filmate de BCCO

Detaliile întregii descinderi apar în actele dosarului în care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava au cerut arestarea preventivă a lui Alexadru Huţuleac, zis „Duţu”. În acelaşi dosar mai sunt implicaţi alţi doi tovarăşi ai acestuia,  Andrei Iulian Lungoci şi Răzvan Percec. Pentru a reconstitui întreaga scenă a descinderii, procurorii DIICOT i-au audiat ca amrtori pe toşi cei implicaţi şi s-au uitat la înregistrările audio – video efectuate cu prilejul percheziţiilor de către lucrătorii BCCO Suceava.

Alexandru Huţuleac. FOTO Dănuţ Zuzeac

Neurochirurgul Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului „Nicolae Oblu“ din Iaşi a declarat miercuri că poliţistul rănit în misiunea de la Rădăuţi se află în continuare în stare critică, însă au apărut mişcări spontane spontane pe partea dreaptă, ale mâinii şi piciorului, ceea ce este un semn bun.

De ce au descins mascaţii

Alexadru Huţuleac, zis „Duţu” (foto), era vizat de ancheta DIICOT într-un dosar privind traficul de produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Interlopul ar fi făcut aceste fapte în timp ce era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, tot pentru infracţiuni similare. Concret, el ar fi coordonat pe raza oraşului Rădăuţ şi a comunei Satu Mare (Suceava) o reţea de distribuţie a unor droguri sintetice. 

Era vorba de pliculiţe care conţineau substanţe psihoactive interzise, cum ar fi propylaminopentiophenone sau nor-mephedrone. Acestea se vindeau în pliculeţe, care costau între 50 şi 100 de lei. „Duţu” vindea doar clienţilor pe care-i cunoştea direct, însă pentru a avea profit mai mare el a recrutat mai mulţi tineri, care se ocupau doar cu comercializarea acestor prafuri. El a picat pe intercepări ambientale, când vindea unui client, în apropierea locunţei sale. Totul s-a întâmplat pe 7 noiembrie 2017, ora 17:42.46,  cu un client  pe care l-a întrebat „da câte  vrei acuma? Câte vrei acuma?”. Mai mulţi colaboratori ai acestua au dat declaraţii la DIICOT în care au explcat rolul lui Huţuleac. Intenţia sa era să distribuie astfel de substanţe şi în Iaşi.  

Una din acuzaţiile procurorilor DIICOT are legătură cu sechestrarea unui tânăr într-un aprtament din Iaşi. Băiatul ar fi fost bătut dur de Alexadru Huţuleac, Răzvan Percec şi alte persoane să vândă substanţe interzise. După ce a fost bătutat, el a fost ţinut sechestrat timp de mai multe zile şi  tratat cu Ketonal. Ulterior, unul din oamenii de încredere ai lui „Duţu” l-au supravegheat atent. 

Reguli stricte în afacere

Potrivit interceptărilor, „Duţu” le-ar fi impus „dealărilor” săi să nu distribuie astfel de substanţe anumitor persoane pe care nu le agreează din diverse motive, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu faptul că aceştia amestecă substanţele distribuite cu alte substanţe, cel mai probabil sare. Doi dintre intermediari discutau că Alexandru, Huţuleaczis „Duţu”, îi caută pe toţi, întrucât îi bănuia că nu vindeau substanţe cu efect psihoactiv în beneficiul lui, ci al lor personal.

Intermediar 1: De amu fii atent, nu mai dăm nimic, gata. 

Intermediar 2: Îh?

Intermediar 1: De amu gata, nu mai daţi, nu mai daţi nimic.

Intermediar 2: De ce?

Intermediar 1: Că Duţu vă caută pe toţi.

Intermediar 2: Ce a făcut?

Intermediar 1: Vă caută pe amândoi, pe toţi trei.

Intermediar 2: De ce?

Intermediar 1: Să vă f** în gură pe toţi, să vă bată, na, nu ştiu.

Intermediar 2: Da....

Intermediar 1: Na, nu te râde coaie că i-a dat, i-am dat la smuiul acela aseară cinci şi amu ia a mers la dânsul şi i-a zis că i le-am dat de la mine şi ăsta mă lua pe mine la p**ă.

Intermediar 2: Na şi ce?

Intermediar 1: Treaba voastră, treaba voastră.

Intermediar 2: Dă-l în p**ă uă. Na, hai.

Intermediar 1: Ce faci? Uă...

Intermediar 2: Îh?

Intermediar 1: Dar unde eşti?

Intermediar 2: Eu îs în sat uă.

Intermediar 1: În sat sau la mine uă?

Intermediar 2: În sat, am ieşit, amu ia am mers până la George să vină nu ştiu ce vrea să-şi ia ăsta de acasă.

Intermediar 1: Da' ce faci, eşti parte şi cu el amu, ce pula mea?

Intermediar 2: Nu uă, da...p**a, ce, am dat azi trei?

Intermediar 1: Cât ai dat?

Intermediar 2: 3 uă.

Intermediar 1: Şi unde-s banii?

Intermediar 2: Da' ce, p**a că i-am cheltuit pe toţi.

Intermediar 1: Uă de amu...

Intermediar 2: Kiki  a luat, Kiki şi-a luat o pereche de papuci.

Intermediar 1: Apăi îmi bag eu p**a c**e, dacă faci aşa, voi vă luaţi voi toţi banii şi mie nu îmi daţi nimic, de amu gata, hai. Pa!

„M-a turnat ăsta uă”

Într-o altă discuţie telefonică, unul dintre intermediarii care vindeau substanţe interzise îi spune unui alt intermediar că Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, şi-a dat seama că îl inducea în eroare prin aceea că vindeau substanţe cu efecte psihoactive în detrimentul lui, motiv pentru care i-a eliminat pe toţi din afacerea respectivă.

Intermediar 1: Uă...ce faci?

Intermediar 2: Amu ia am ajuns la Brodina, tu?

Intermediar 1: Ţi-am zis ce am păţit c***e?

Intermediar 2: Ce?

Intermediar 1: M-a turnat ăsta uă.

Intermediar 2: Cine?

Intermediar 1: Duţu.

Intermediar 2: Cui?

Intermediar 1: Acum m-a turnat.

Intermediar 2: Cine uă?

Intermediar 1: Duţu uă prostule.

Intermediar 2: Na...

Intermediar 1: Ştii ce, uă ştii ce s-a întâmplat?

Intermediar 2: Şi? Ce?

Intermediar 1: M-a sunat de pe numărul lui unu, ştii?

Intermediar 2: Da.

Intermediar 1: Mi-a zis unde ne întâlnim, ştii?

Intermediar 2: Da.

Intermediar 1: Şi a zis că „Uite că am aflat ce măgării faceţi voi”, ştii?

Intermediar 2: Da...

Intermediar 1: Şi s-a uitat să vadă câte am şi mi-a luat şi banii, mi-a luat tot.

Intermediar 2: Şi ce ţi-a mai zis? 

Intermediar 1: A zis că să-i aduc ăştia toţi banii, restul de bani că...

Intermediar 2: Îh.

Intermediar 1: Belirea p***i Mugur, ce facem?

Intermediar 2: Nu ştiu, vedem, hai că vorbim, da?

Intermediar 1: Îh? Na bun, hai.

Intermediar 2: Vorbim, da?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite