UPDATE Stelian Tănase rămâne internat la „C.C. Iliescu“, după ce a suferit un infarct în noaptea de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Televiziunii Publice, Stelian Tănase, care a suferit un infarct în noaptea de Înviere, va rămâne sub monitorizare, starea sa fiind bună.

UPDATE Scriitorul şi realizatorul TV Stelian Tănase, director interimar al TVR, care a suferit un infarct sâmbătă seară, rămâne sub monitorizare la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu“ din Capitală, starea sa fiind bună, au declarat pentru Mediafax surse medicale.

Surse apropiate familiei au declarat, pentru Mediafax, că Stelian Tănase, în vârstă de 62 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale constând în montarea unui stent.

Potrivit aceloraşi surse, medicii sunt optimişti în privinţa stării de sănătate a lui Stelian Tănase.

Scriitorul nu a fost încă validat de către Parlament în funcţia de preşedinte al Televiziunii Publice, iar Partidusl Social-Democrat plănuieşte să numească pe altcineva la cârma instituţiei, mai scrie paginademedia.ro.

Săptămâna trecută, Stelian Tănase urma să primească votul Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă votul a fost amânat din lipsă de cvorum, deşi liderul PNL Crin Antonescu susţinea, imediat după numirea lui Tănase ca director interimar, că acesta va fi susţinut de liberali pentru un mandat plin. 

Potrivit sursei citate, PSD intenţionează să îl susţină ca preşedinte al TVR pe Claudiu Brânzan, numit în consiliul de administraţie de către social-democraţi.

În plus, conform paginademedia.ro, chiar în aceste zile, la întâlnirea partidului din Deltă, oficialii PSD au discutat cu Claudiu Brânzan despre preluarea conducerii televiziunii publice. La finalul lunii martie, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democraţii l-au propus pe Brânzan pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, acesta deţinând şi în precedentul Consiliu această funcţie.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

La nici două luni de la preluarea şefiei SRTv, Tănase scria pe blogul personal că este tot mai convins  că a făcut „cea mai mare prostie din viaţă“ în momentul în care a acceptat să conducă Televiziunea Română. Acesta mai spunea la momentul respectiv că se gândeşte necontenit la problemele pe care televiziunea publică le are şi este de părere că acestea i-au „invadat şi otrăvit viaţa“. 

În cele patru luni, de când este la cârma TVR, Stelian Tănase nu a fost ocolit de controverse. În luna februarie, acesta a fost acuzat că ar fi ordonat întreruperea emisiuni „Moştenirea Clandestină”, difuzată pe TVR Moldova, lucru ce nu îi intră în atribuţii. 

Beatrice Comănescu, directorul TVR Internaţional, a declarat că pe 7 februarie ar fi fost sunată de Tănase şi sub motivul că emisiunea este „o propagandă comunistă“ i-ar fi cerut oprirea emisiei TVR Moldova.


Citeşte şi:

Comisia de Etică a TVR: Decizia lui Stelian Tănase de a întrerupe „Moştenirea clandestină“, excesivă şi hazardată

Comisia de Etică şi Arbitraj din Televiziunea Română consideră că decizia directorului general interimar Stelian Tănase de a întrerupe difuzarea documentarului „Moştenirea clandestină“, pe 7 februarie, la TVR Moldova, a fost una excesivă, hazardată şi, prin scandalul creat, dăunătoare imaginii SRTv.

Stelian Tănase i-a cerut lui Ion Cristoiu să aleagă între TVR şi Realitatea TV. Cristoiu: Ponta nu suportă criticile

Directorul TVR Stelian Tănase l-a pus să aleagă pe jurnalistul Ion Cristoiu între emisiunea de la TVR, „Om cu carte“, şi apariţiile de la Realitatea TV, alături de Rareş Bogdan.

Noua conducere a TVR mizează pe insolvenţă

Comisiile de Cultură din Parlament au validat, luni, lista membrilor propuşi în Consiliul de Administraţie al TVR.  Salvarea instituţiei pare a fi una singură: insolvenţa.

Stelian Tănase, Romina Surugiu şi Radu Carp, propuşi pentru CA al TVR

Stelian Tănase, Romina Gabriela Surugiu şi Radu Carp se numără printre persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Tele-electorale

Dacă premierul Victor Ponta nu mai minte încă o dată, anul acesta 1 aprilie va fi nu doar “Ziua păcălelilor”, ci şi cea în care Parlamentul României va face cadou Televiziunii Române un nou Consiliu de Administraţie.

Dispariţia TVR

Televiziunea Română are probleme grave de multă vreme. În urma unei întrevederi cu premierul, directorul general interimar, Stelian Tănase, a anunţat că s-a ajuns la “un plan de măsuri”. Mă tem însă că nu s-au găsit, de fapt, soluţii.

Stelian Tănase ne bagă popii în case. Ce spun politicienii

Directorul interimar al TVR Stelian Tănase vrea să înlocuiască membrii politici din Consiliul de Administraţie şi să introducă, printre alţii, şi reprezentanţi ai Patriarhiei. Unii parlamentari din comisiile de cultură spun că cerinţa este exagerată, alţii, dimpotrivă.

Stelian Tănase vrea să bage Patriarhia în Consiliul TVR

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că insolvenţa nu poate fi evitată la televiziunea publică. Stelian Tănase a obţinut sprijinul premierului pentru a rămâne în fruntea Televiuziunii publice, deşi a fost propus de PNL, în vremea când liberalii se aflau la guvernare.

Stelian Tănase, despre problemele Televiziunii Române: „Dacă nu mi se va acorda sprijinul necesar, voi demisiona“

Stelian Tănase, directorul general interimar al Televiziunii Române, a declarat, în cadrul unui amplu interviu acordat agenţiei de presă Mediafax, că TVR riscă să intre în incapacitate de plată, dacă nu primeşte sprijin politic, instrumentele de salvare ale televiziunii fiind Guvernul şi liderii politici.

Televiziunea Română are datorii de 180 de milioane de euro

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite