Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Pe ce aeroport vor mai fi folosiţi câinii pentru depistarea bolnavilor COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid 19

Comitetul National pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 67 privind propunerea prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, pe o perioadă de încă de 30 de zile.

„Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, continuarea derulării proiectului pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române”, se mai arată în hotărârea CNSU. 

Rămân în vigoare aceleaşi restricţii – masca de protecţie este obligatorie în spaţii închise, în transportul în comun şi în loculrile publice aglomerate.

Evenimentele publice şi private se desfăşoară în acelaşi condiţii ca şi până acum, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19. Numărul de persoane este limitat în funcţie de scenariul în care se află fiecare localitate, cu excepţia cazului în care toţi participanţii sunt vaccinaţi.

Echipe canine pentru detectarea persoanelor infectate cu SARS-COV-2, în aeroportul din Cluj

În acelaşi timp, de luni se va derula acelaşi proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile şi în incinta Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» Cluj la terminalul «Sosiri», pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens.

„Pe perioada menţionată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, personalul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj sau personalul medical existent la nivelul aeroportului”, au mai spus reprezentanţii CNSU. 

Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă

Anexa cu măsurile în vigoare pe durata stării de alertă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite