Stăpâna asigurărilor câştigă 27.000 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, ocupă locul cinci în topul celor mai bine remuneraţi oameni din România În timp ce supraveghează piaţa

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, ocupă locul cinci în topul celor mai bine remuneraţi oameni din România

În timp ce supraveghează piaţa asigurărilor, dar este şi acţionar în firme asociate cu ASIROM, Angela Toncescu are venituri bugetare de peste 12 miliarde de lei vechi pe an.

Preşedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, a obţinut în 2007 din postura de angajat al statului, venituri-record, care le întrec pe majoritatea celor de pe piaţa privată.

Angela Toncescu a încasat anul trecut de la CSA nu mai puţin de 1.256.809 lei (27.000 euro pe lună), ceea ce o propulsează pe locul cinci pe ţară, în topul veniturilor, potrivit unor surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Salariu şi prime mari

Şefa CSA, Angela Toncescu, a câştigat în 2007 de 18 ori mai mult decât preşedintele României, Traian Băsescu (67.097 lei/an), şi de 20 de ori mai mult decât preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu (62.075 lei/an). Asta în condiţiile în care Comisia condusă de Angela Toncescu funcţionează în subordinea Parlamentului României. Legea este favorabilă unor astfel de "artificii" salariale.

Potrivit legii, "veniturile membrilor Consiliului CSA şi ale personalului de conducere şi executiv sunt echivalente veniturilor realizate pe posturi similare din piaţa de asigurări". Preşedintele Consiliului CSA a reuşit însă să-i întreacă la capitolul venituri până şi pe directorii companiilor private de asigurări, din moment ce a ocupat locul cinci pe ţară!

Omisiunea

Şefa Supravegherii Asigurărilor a "omis" să-şi menţioneze veniturile pe anul 2007 în declaraţia de avere, dar a menţionat, totuşi, că a câştigat 60.000 RON în 2006, în calitate de director executiv al RAI Asigurări. Adică de vreo 20 de ori mai puţin decât la CSA, unde, potrivit legii, "veniturile sunt echivalente cu cele realizate pe posturi similare din piaţa de asigurări".

"Silenzio stampa"

Încercările noastre de a o contacta pe Angela Toncescu au fost zadarnice. Directorul de comunicare al CSA, Mirela Antohi, ne-a declarat că nu mai este împuternicită să facă declaraţii. De asemenea, adresa prin care am cerut clarificări de la conducerea instituţiei a rămas fără răspuns.

12,5 miliarde lei vechi

- este suma veniturilor bugetare, în 2007, ale Angelei Toncescu, preşedinte al CSA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite