Spitalul Judeţean Bacău, frigider natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au transformat, de trei zile, în congelatoare, în care bolnavii şi doctorii sunt nevoiţi să suporte frigul. Este vorba despre secţiile ORL,

Câteva secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au transformat, de trei zile, în congelatoare, în care bolnavii şi doctorii sunt nevoiţi să suporte frigul. Este vorba despre secţiile ORL, Oftalmologie, Psihiatrie şi Radioterapie, care sunt racordate la vechea centrală termică a unităţii şi trebuie să primească de la aceasta atât apă caldă, cât şi căldură.
Nici la Spitalul Judeţean de Pediatrie, alimentat din aceeaşi sursă cu apă caldă, situaţia nu este mai bună. De teamă să nu facă vreo viroză respiratorie ori o boală la plămâni, pacienţii spitalului se îmbracă şi cu paltoanele sau cojoacele, iar pe cap îşi pun căciuli sau fulare. Păturile sunt, de asemenea, la mare trecere în saloane, cei mai norocoşi folosind chiar trei sau patru pături, dacă le au. În cele mai multe saloane, temperatura este de 5-10 grade Celsius.
Vii cu o boală, pleci cu zece
"Nu se mai poate aşa, vii cu o boală şi pleci cu zece. Îngheţ, nici nu ştiu ce să mai fac ca să mă încălzesc", a spus unul dintre bolnavii internaţi în spital. În schimb, în saloanele şase şi şapte, din partea dreaptă a clădirii, este chiar mai frig. şi la Spitalul Judeţean de Pediatrie, dacă înainte apa caldă se furniza non-stop, de două zile centrala termică o livrează cu program, şi destul de redus. "Avem apă caldă dimineaţa, între orele 7.00 şi 9.00, iar seara, de la 17.00 la 19.00. Evident că nu este ca atunci când aveam permanent. Este destul de dificil să fie rezolvate toate problemele într-un timp atât de scurt", a declarat medicul Aurelia Taga, director adjunct al Spitalului Judeţean de Pediatrie. Problema este una a cărei rezolvare nu se întrevede prea curând, deoarece spitalul nu dispune de fonduri pentru modernizarea vechii centrale termice sau înlocuirea ei cu alta nouă, chiar dacă reţeaua de distribuire a agentului termic a fost reparată de curând.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite