Soţia lui Mihai Tatulici, omul de legătură al lui Nuţu Cămătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele Mihaelei Tatulici apare în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT. Aceasta ar fi intermediat o întâlnire unei femei cu Nuţu Cămătaru, cu care era prietenă, şi care ar fi urmat sărecupereze o datorie de 400.000 de dolari.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Mihaela Tatulici, soţia realizatoriului TV Mihai Tatulici, a fost omul de legătură cu fraţii Cămătaru într-o afacere de recuperare a unei datorii de 400.000 de euro.

Şantajul de care a fost acuzat Nuţu Cămătaru a avut loc în 2003. Atunci, între firma Zahăr Cristal S.A., reprezentată de Marian Moraru, şi Violeta Adriana Molodeţiu a existat o relaţie de afaceri. Conform clauzelor contractuale, Violeta Adriana Molodeţiu se obliga să revândă către S.C. Zahăr Cristal S.A utilaje pentru suma de 117.683 USD, după ce anterior le achiziţionase de la aceeaşi firmă. În perioada noiembrie-decembrie 2003, Violeta Adriana Molodeţiu a început să facă presiuni asupra părţilor vătămate Marian Moraru şi Genica Mănescu, solicitându-le să plătească suma de 400.000 USD.

Având în vedere că părţile vătămate nu au achitat nimic din datoria pretinsă, în această perioadă Violeta Adriana Molodeţiu a apelat, prin intermediul prietenei sale, Mihaela Tatulici, la serviciile inculpatului Ion Balint zis “Nuţu Cămătaru”.

Este de precizat în acest context că Nuţu Cămătaru era recunoscut în lumea interlopă ca lider al unei grupări specializate în recuperarea de datorii reale sau pretinse, prin acţiuni de intimidare a datornicilor ori prin recurgerea la acte de violenţă, sechestrări de persoane, etc, toate acestea fiind puse în aplicare în schimbul unui procent din suma recuperată.
„Astfel, Mihaela Tatulici l-a contactat pe Nuţu Cămătaru şi au stabilit să se întâlnească la ferma acestuia, situată în Bucureşti, şos. Sălaj nr.277-291, sector 5, pentru a discuta. Referitor la această întâlnire, precizăm faptul că nu s-a putut stabili cu exactitate data acesteia întrucât persoanele implicate, pe parcursul urmăririi penale, au dat declaraţii contradictorii cu privire la acest aspect”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Mihaela Tatulici şi Violeta Adriana Molodeţiu s-au deplasat împreună acasă la Nuţu Cămătaru, care l-a chemat la această întâlnire şi pe Cristian Gheorghe zis „Mască”, explicându-i acestuia faptul că cele două femei au de recuperat nişte bani şi spunându-i să se ocupe de acest caz.
„ Mască” a declarat procurorilor că ”cele două femei s-au adresat lui Nuţu Cămătaru în calitate de recuperator”. „Nuţu Cămătaru” mi-a spus că cele două au fost «perpelite de unul», în sensul că au fost înşelate cu nişte bani, şi să stau de vorbă cu ele, să văd care e situaţia şi să mă ocup de rezolvarea problemei. Din discuţie era evident că rezolvarea problemei însemna recuperarea sumei de bani de la acel individ”, a spus „Mască” procurorilor.
            Pe 10 decembrie 2003, Violeta Adriana Molodeţiu s-a deplasat la fabrica de zahăr din Răcari, însoţită de Cristian Gheorghe zis „Mască” şi Ion Lungu zis „Ionică”. Ultimii doi au fost prezentaţi lui Marian Moraru ca fiind cei care vor recupera datoria în numele ei.

„Faţă de încercările părţii vătămate Marian Moraru de a explica situaţia financiară a societăţii, cei doi au avut un comportament ostentativ, folosind expresii de genul: ”Bă!”, „nenicuţă”, „tu nu ştii cine suntem noi”, iar Cristian Gheorghe zis „Mască” a afirmat că „pe mine m-ai văzut acum, mă mai vezi încă o dată şi altcineva îţi va lua gâtul”. Apoi i-a spus lui Marian Moraru că, dacă nu are bani, să cedeze fabrica în contul datoriei.

După câteva zile, Mască a revenit la fabrică şi a observat că de la brutăria fabricii a plecat un transport cu făină, fapt pentru care i-a reproşat pe un ton ameninţător lui Marian Moraru că vinde produse fără ştirea lor, exprimându-se: ”Tu îţi baţi joc de noi?”, „Păi noi îţi luăm gâtul”. Apoi a insistat ca Moraru să meargă cu el la Bucureşti pentru a semna actele pe numele lui Nuţu Cămătaru. Pentru că a fost refuzat, Mască a cerut “o brigadă” care să se asigure că nici un transport de marfă nu mai iese din curtea fabricii.

După aproximativ 2 ore, la poarta fabricii au sosit 2-3 autoturisme, din care au coborât mai mulţi indivizi, care, prin prezenţa lor, au sporit starea de temere creată. În timp ce se afla la poartă, Cristian Gheorghe zis „Mască” a observat în incinta fabricii un autotir pregătit pentru  încărcarea unei cantităţi de zahăr şi a dat dispoziţie să nu mai fie scos nimic din unitate.â

În momentul în care partea vătămată Marian Moraru l-a contactat pe beneficiarul cantităţii de zahăr pentru a-i explica faptul că nu mai poate livra nimic în acea zi,  Cristian Gheorghe zis „Mască” i-a luat părţii vătămate telefonul şi a comunicat martorului că „fabrica este a lui Nuţu Cămătaru şi nu mai intră şi nu mai iese nimic”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite