UPDATE Sorin Oprescu ar putea fi transferat la Institutul Fundeni din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este internat, în continuare, la Institutul de Naţional de Diabetologie „Nicolae Paulescu”, după ce şi-a administrat o doză prea mare de insulină. Edilul ar putea fi transferat la Institutul Fundeni, pentru a fi supus unei analize la computerul tomograf după ce i-a fost depistat un nodul la unul dintre plămâni.

UPDATE Edilul suspendat ar putea fi supus unei investigaţii PET (Positron Emission Tomography) Scan într-o clinică particulară aflată în apropierea Institutului Fundeni, investigaţia fiind amânată din cauză că valorile glicemice ale lui Sorin Oprescu nu au putut fi stabilizate săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Oprescu şi-ar fi administrat în arest mai multă insulină decât avea nevoie pentru diabetul de care suferă, fapt confirmat şi de avocatul edilului. Acesta a recunoscut că primarul suspendat şi-ar fi administrat mai multă insulină, însă ar fi recurs la acest gest din pricina regimului alimentar pe care l-a avut în spatele gratiilor.

„Întrebarea care se pune este: cum a fost posibil ca Sorin Oprescu să-şi facă supradoză de insulină în timp ce se afla sub supravegherea medicilor din arest?“, arată specialiştii. Asta în contextul în care edilul suspendat al Bucureştiului a urmat tratamentul pentru diabet numai sub supravegherea medicilor, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei. „Se făcea într-un cabinet, nu că i-ar fi făcut-o un asistent sau un doctor de-acolo.

Medic: „Recurg la asta pentru a fi internaţi“

Profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte a precizat că administrarea repetată a unei supradoze poate fi făcută în scop suicidar dar şi pentru a forţa internarea în spital.

„Există exemple când unele persoane şi-au făcut o doză mare de insulină în scop de suicid. Există această posibilitate. Alteori, sunt pacienţi care recurg la o doză mai mare de insulină ca să aibă o glicemie mai mică, pentru a fi internaţi în spital. Îşi fac mai multă insulină pentru că vor să fie internaţi în spital, în condiţiile în care nu sunt locuri sau nu era necesară internarea. Atunci, ca să forţeze internarea, îşi făceau o doză mai mare de insulină, nu mâncau, ajungeau la spital cu glicemie mică şi erau internaţi pentru hipoglicemie”, a declarat medicul.

Oprescu, alte 30 de zile în arest preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Sorin Oprescu să rămână în arest pentru încă 30 de zile. Mai exact, judecătorii au respins, vineri, contestaţia edilului şi au menţinut decizia de prelungire a mandatului emis în 6 septembrie, în dosarul în care edilul suspendat este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro. Instanţa a apreciat că este nefondată contestaţia lui Sorin Oprescu formulată după ce, pe 30 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv.

Decizia luată de magistraţi este definitivă. Săptămâna trecută, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a arătat, în motivarea deciziei din 30 septembrie, că dacă ar fi înlocuit arestul preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, Sorin Oprescu ar putea influenţa ancheta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite