Sinistraţii de la Vadu Roşca, nemulţumiţi de casele noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinistraţii din localitatea vrânceană Vadu Roşca, satul care a fost acoperit de ape în vara lui 2005, fac naveta între fostele lor gospodării şi casele construite de guvern pe amplasamentul

Sinistraţii din localitatea vrânceană Vadu Roşca, satul care a fost acoperit de ape în vara lui 2005, fac naveta între fostele lor gospodării şi casele construite de guvern pe amplasamentul din Boţârlău.
Mulţi dintre sinistraţii strămutaţi au locuit, peste iarnă, în barăci improvizate lângă ceea ce până vara trecută fusese munca lor de o viaţă, iar acum se gândesc să se mute în casele construite pe islazul comunal din Boţârlău. Aproximativ 30 de familii au şi făcut acest lucru, însă viaţa nu este deloc uşoară în noile case. Sinistraţii spun că oamenii lui Clement Mocanu, patronul American-Romanian Company, firma care a ridicat cele 146 de locuinţe de la Boţârlău, şi-au bătut joc de materialele oferite de guvern pentru ridicarea caselor. "Pereţii sunt încă uzi, iar treaba făcută e de mântuială. Acum trebuie să refacem noi tencuielile şi faţadele exterioare. Nu avem însă ce să facem, trebuie să ne reluăm viaţa de la 0", a declarat Dumitru Grigore, în vârstă de 47 de ani, unul dintre sinistraţii de la Vadu Roşca, strămutat la Boţârlău.
Pe lângă lucrările de proastă calitate făcute de către muncitori, sinistraţii spun că mai au o mare problemă cu care se confruntă - lipsa apei. Locuinţele construite la Boţârlău de către American-Romanian Company au fost recepţionate, vineri, de către o comisie a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite