Sindicaliştii de la TEPRO pleacă la Praga în căutarea lui Priplata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la TEPRO Iaşi vor să plece la Praga pentru a da ochii cu cehul Frantisek Priplata. Aceasta, după ce Ministerul Justiţiei a cerut autorităţilor cehe să preia executarea

Sindicaliştii de la TEPRO Iaşi vor să plece la Praga pentru a da ochii cu cehul Frantisek Priplata. Aceasta, după ce Ministerul Justiţiei a cerut autorităţilor cehe să preia executarea pedepsei de opt ani de închisoare, la care a fost condamnat Priplata.
Frantisek Priplata, fost patron la Movas Vaslui şi om de încredere al firmei Zelezarny Veseli, fost acţionar la TEPRO Iaşi, a fost condamnat în România pentru implicarea în asasinarea liderului sindical Virgil Săhleanu. Ulterior, în vara anului 2005, Priplata a reuşit să fugă din România, deşi era condamnat la opt ani de închisoare. Frantisek Priplata a trecut ilegal frontiera în Ungaria, de unde a intrat apoi în Cehia folosindu-se de un paşaport comunitar. Ministerul Justiţiei de la Bucureşti a solicitat extrădarea lui Priplata, dar autorităţile de la Praga au refuzat, precizând ca legea nu le permite să-şi extrădeze propriii cetăţeni. Acum, Ministerul Justiţiei a revenit cu o nouă solicitare şi a cerut autorităţilor cehe să preia executarea pedepsei de opt ani de închisoare, la care a fost condamnat Priplata. Pe de altă parte, muncitorii de la TEPRO Iaşi îşi fac bagajele pentru a merge la Praga. ,,Priplata s-a plâns că este bolnav şi nu poate suporta regimul de detenţie. Îi cumpărăm noi de aici medicamente compensate şi i le ducem. Sănătatea lui este foarte importantă pentru noi'', a declarat Constantin Rotaru, liderul sindical de la TEPRO Iaşi. şefii sindicatului au mai declarat că vor lua legătura cu fotbalistul ceh, Martin Cernoch, de la Politehnica Iaşi, pentru a-i solicita ajutorul în încercarea de a-l găsi pe Priplata. Sindicaliştii ar urma să plece la Praga în apropierea Paştelui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite