Valentin Teodosiu, despre moartea lui Sergiu Nicolaescu: „Căuta să înveţe de la toţi marii actori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Valentin Teodosiu a lucrat alături de Sergiu Nicolaescu la filmul „Triunghiul morţii“ şi a spus că regizorul avea rezerve extraodinare de energie, şi celor tineri le era greu să ţină pasul cu el.

„Puterea lui n-o aveam nici noi, cei mai tineri, îşi aminteşte actorul Valentin Teodosiu. La «Triunghiul morţii» urla la noi că eram oboşiţi la 3 dimineaţa.“ Despre regizorul Sergiu Nicolaescu a mai spus că era un om care trăia non-stop, aţipea puţin într-o pauză de masă, apoi pregătea următorul cadru. 

Sergiu Nicolaescu a fost actor şi regizor, iar Teodosiu a afirmat, pentru Realitatea TV, că juca în filme din plăcere. „Căuta să înveţe de la toţi marii actori cu care a lucrat, chiar şi de la cei din străinătate. L-a incitat. A căpătat astfel experienţă“.

Era un unicat, avea un stil propriu şi inconfundabil. Şi-a dorit să facă actorie cu plăcere. Valentin Teodosiu

Regizorul avea şi preferaţi printre actorii români, de departe cel mai apreciat fiind Amza Pellea, conform spuselor lui Teodosiu. „Amza a fost omul pe care l-a iubit cel mai mult. Noi, ceilalţi, eram bucuroşi când ne povestea despre colaborarea lor. Personal mi-a zis: «Cu 10 actori ca tine, am rupe Hollywood-ul!».“

Filmul „Triunghiul morţii“ despre care vorbeşte actorul şi la care a lucrat cu Sergiu Nicolaescu reconstituie luptele purtate de armata română împotriva ocupanţilor germani în Primul Război Mondial în localităţile Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. După ce munca s-a terminat şi filmul a ajuns pe marile ecrane, regizorul Sergiu Nicolaescu avea să declare că a avut destul de multe probleme pe parcursul filmărilor, dar este bucuros că l-a finalizat. „Personal, am dat aproape toţi banii care mi se cuveneau filmului, devenind şi eu cofinanţator. [...] Unii sperau că nu voi reuşi să-l termin. Asta-i viaţa!“

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite