Primele imagini din platoul B1TV, unde Mihai Goţiu a fost lovit de Mirel Palada în pauza publicitară. Reacţia USR: Practica pumnului în gură, inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Palada şi Mihai Goţiu
Mirel Palada şi Mihai Goţiu

Senatorul USR Mihai Goţiu a fost agresat fizic de Mirel Palada, sociolog şi fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, în timpul unei pauze publicitare de la B1 TV. Goţiu a declarat ulterior că va depune plângere la Poliţie, după ce a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele.

În imaginile publicate de B1TV poate fi văzută reacţia moderatoarei Nadia Ciurlin, vizibil afectată de incidentele din platou. „Avea ceva de împărţit cu el de dinainte, dar nu se face! Doamne, Dumnezeule! Nu mai sunt bună de nimic“, a fost reacţia prezentatoarei.În emisiunea „Talk B1“, moderată de Nadia Ciurlin, Mihai Goţiu şi Mirel Palada s-au contrat puternic, iar în pauza publicitară sociologul l-a bătut pe senatorul USR, lovindu-l cu pumnul în zona feţei şi spărgându-i nasul, potrivit site-ului B1 TV.

Nadia Ciurlin a anunţat incidentul după revenirea în direct şi emisiunea a continuat fără prezenţa celor doi. „Din păcate pe pauza publicitară s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut, domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goţiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment, din păcate au trebuit să părăsească amândoi platoul“, a anunţat realizatoarea TV.

captura

Ulterior, într-o intervenţie la Realitatea TV, citată de News.ro, Goţiu a confirmat incidentul, precizând că va depune plângere la Poliţie: „Mâine dimineaţă mă duc la poliţie. Vreau să mă liniştesc în acest moment. Mâine va fi zi o lungă. Probabil, din câte am înţeles, cei de la B1 vor prezenta imaginile mâine. Am fost lovit cu pumnii şi picioarele după ce i-am atras atenţia lui Palada, de mai multe ori, despre modul în care vorbeşte. M-a lovit cu pumnul în gură. Sunt în regulă, am suferit lucruri şi mai rele.“

De asemenea, Mihai Goţiu a revenit în studioul televiziunii, în emisiunea „Lumea lui Banciu“, şi a relatat ce s-a întâmplat, catalogând gestul lui Palada drept „foarte urât şi foarte nasol“, potrivit HotNews.

„În prima parte a emisiunii, Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că de asta am intrat în politică, din cauza unor nesimţiţi ca el. Nadia mi-a atras atenţia la limbaj şi am spus că îmi asum acest limbaj. În pauză, Palada a început să-mi spună că nu care cumva să-i spun spun că e nesimţit. (...) M-a lovit cu pumnul, colegii din studio abia au reuşit să-l ia de pe mine şi l-au scos din platou“, susţine senatorul USR.

Întrebat de câte ori a fost lovit de Palada, Goţiu a răspuns: „Cred că o data a reuşit să îmi dea un pumn în gură (...) Am observat că am şi o julitură la picior.“

Reacţia USR: Nu acceptăm politica pumnului în gură!

Incidentul de miercuri seară nu a rămas fără replică din partea reprezentanţilor USR. Pe pagina de Facebook a formaţiunii a fost postat, miercuri noaptea, următorul mesaj: „Colegul nostru Mihai Goţiu a fost agresat în această seară în platoul unei emisiuni la B1 TV de Mirel Palada, fostul consilier al lui Victor Ponta. USR respinge categoric violenţa în politică. Până acum, consilierii şi parlamentarii USR au fost de mai multe ori ameninţaţi sau agresaţi fizic şi verbal pentru că s-au împotrivit abuzurilor şi au refuzat să tacă. Această practică a pumnului în gură, la propriu, este inacceptabilă într-o ţară democratică. Parlamentarii USR vor continua să lupte pentru libertatea de exprimare şi drepturilor tuturor cetăţenilor împotriva corupţilor din PSD şi pentru a-i reprezenta pe românii care i-au votat pentru Parlament şi consiliile din Bucureşti“.

usr

Clotilde Armand, membru al USR şi fost candidat la Primăria Capitalei, a criticat ieşirea violentă a lui Mirel Palada. „Domnule Palada, sunteţi imaginea cea mai reprezentativă pentru PSD-ALDE: nişte fricoşi-penibili. Preşedintele PSD a declarat aseară că «Vor fi multe nopţi de nesomn pentru mulţi, au depăşit o linie roşie»“, a scris Armand pe pagina sa de Facebook. 

Pe aceeaşi reţea de socializare şi-a exprimat dezacordul cu cele întâmplate şi senatorul USR Vlad Alexandrescu: „Azi, violenţa politică de sorginte fesenistă a revenit în România prin agresiuni fizice şi verbale împotriva parlamentarilor USR. Senatorul USR Mihai Gotiu a fost lovit azi de Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al guvernului Ponta, în platoul unui post de televiziune, suferind vătămări corporale în urma acestei agresiuni. Tot azi, în şedinţa unei comisii parlamentare, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a fost întrerupt de Nicu Niţă, deputat PSD de Brăila, cu remarca „Eu v-aş omorî pe voi”. Îi cer lui Liviu Dragnea şi ortacilor lui politici să-şi aducă la ordine mardeiaşii. Intimidarea fizică şi verbală nu funcţionează cu USR. Aceste manifestări de huliganism politic nu fac altceva decât să ne sporească hotărârea de a face o opoziţie fără compromisuri faţă de guvernarea abuzivă, iresponsabilă şi incompetentă a PSD“.

Nicuşor Dan, „alături de Mihai Goţiu“

Fondatorul USR, Nicuşor Dan, şi-a exprimat solidaritatea faţă de Mihai Goţiu: „Era de aşteptat ca scăderea continuă a dialogului democratic (vă amintiţi de «ciocu' mic; acum suntem noi la putere»?) să ducă aici. Mihai Goţiu va face plângere penală şi este nevoie de presiune publică pentru ca agresorul să plătească. Mihai Goţiu este un luptător. A fost ani de zile unul dintre principalii opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană. Alături de Mihai Goţiu“.

   

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite