UPDATE Anca Jurma renunţă la şefia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Procurorul Anca Jurma a renunţat la şefia interimară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în ziua în care secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să discute propunerea de prelungire a delegării sale la conducerea DNA. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni că la Secţie s-a primit o declaraţie din partea Ancăi Jurma prin care „renunţă la consimţământul prealabil acordat".

UPDATE Anca Jurma a anunţat la CSM că renunţă să mai fie şef interimar la DNA. 

„În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. Şi în cazul acesta, secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a consimţământului, acordului, şi vom vedea ce va decide secţia la o şedinţă următoare", a declarat Toader.

Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA.

În 20 decembrie, Secţia pentru procurori a CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. 

Decizi de amânare a venit după ce G4Media.ro a publicat o înregistrare în care şefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare. Procurorul Mirică susţine la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar şefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activităţii DNA".

Inregistrările

La sfârşitul anului trecut în spaţiul public a apărut o înregistrare în care protagoniste erau actuala şefă a DNA, Anca Jurma, şi procurorul Florentina Mirică. Cele două discută despre starea de demobilizare generală din interiorul DNA.

Şefa interimară a DNA, Anca Jurma, a declarat ulterior prin intermediul unui comunicat de presă că dezaprobă faptul că a fost înregistrată de fosta ei colegă, Florentina Mirică. Jurma spune că dacă ar fi ştiut că discuţia devine publică, nu ar fi folosit astfel de termeni. La rândul lui, Ministrul Justiţiei a comentat că e regretabil ce se întâmplă la DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite