Secrete vrac şi la liber

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noii şefi ai Ştirilor TVR numiţi din pix de pdg-ul devenit sinonim cu moartea audienţei, doamna Irina Radu, s-au dat de ceasul morţii miercuri. Au leşinat, au avut orgasme şi fără să le pese de cheltuieli şi de bugete au mai aruncat o dată banii pe fereastră spre a trimite reporteri care să ne livreze live dintr-o pădure sau dintr-o poieniţă o ştire socotită de ei a fi de maximă importanţă pentru România.

Şi anume că ar exista niscaiva indicii potrivit căreia scumpa noastră ţară ar fi binecuvântată de o vizită privată a unui oarecare ins pe numele lui Donald Trump Jr.

Culmea e că în aceeaşi zi de maximă veselie şi emulaţie patriotică aflam că tăticul junelui cu pricina, din nefericire preşedintele celei mai mari puteri din lume, a mai făcut tot felul de nefăcute.

Care s-ar putea să îl coste postul de preşedinte aşa cum l-a costat prin anii 70 funcţia pe repauzatul întru Domnul Richard Nixon.

Şi chiar dacă aventurierul cu părul vopsit şi meşă de circusist reformat devenit printr-o imensă eroare a istoriei şi a alegătorilor preşedintele SUA recurge, pentru moment, la strategiile de auto-apărare la care a făcut apel odinioară, cu rezultatele falimentare cunoscute, Nixon, faptele de care se spune prin mediile de presă serioase că s-ar face vinovat respectivul sunt infinit mai grave decât cele făcute de unii dintre înaintaşii lui la Casa Albă.

Nu, dl. Trump nu a ordonat ascultarea ilegală a telefoanelor şi a discuţiilor adversarilor săi politici, nici nu a avut o scandaloasă relaţie nepotrivită şi nerecunoscută cu nu ştiu care stagiară de la Casa Albă căreia i-a pătat rochiţa, aşa cum a făcut-o dl. Clinton. Toate astea sunt mizilicuri.

Dl. Trump i-a livrat aşa, la liber, ca un cadou de la naşul mare, ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informaţii secrete despre Statul Israel! Să fie primite! Şi ca să fie masa mai bogată l-a demis pe directorul FBI, James Comey, fiindcă acesta i-a nesocotit ordinul de a înceta investigaţiile referitoare la prea marea apropiere dintre corifeii Kremlinului, în frunte cu fostul kagebist Putin, şi consilierul prezidenţial Michael Flynn.

Carevasăzică şeful Statului care, la urma urmei, reprezintă simbolul Alianţei Nord Atlantice, una dintre puţinele garanţii de securitate pe care ar putea conta la o adică România, este informator fără simbrie al Rusiei. Agent vizibil şi la liber. În loc să ne îngrijoreze aceste evoluţii, noi jubilăm că odrasla lui Trump a venit să îşi petreacă timpul liber, eventual să cheltuie câteva mii de dolari din imensa lui avere, pe teritoriul României.

Mă şi mir că nu s-a dus să îl salute şi să îi facă temenele ministrul Meleşcanu. Şi, de ce nu?, chiar preşedintele Klaus Iohannis!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite