Ruşii vor să disponibilizeze o parte din personalul Combinatului de sârmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

intenţia de a prelungi perioada în care oţelăria şi laminorul sunt închise, cât şi de faptul că disponibilizează o parte din personal.Victor Ziuzin, directorul general al Mechel, a prezentat

intenţia de a prelungi perioada în care oţelăria şi laminorul sunt închise, cât şi de faptul că disponibilizează o parte din personal.
Victor Ziuzin, directorul general al Mechel, a prezentat decizia Consiliului de Administraţie din luna iunie, care prevede ca cele două secţii închise în iarna trecută să rămână în continuare în conservare până în 1 februarie 2007, chiar dacă ar fi trebuit deschise la 1 iulie. Oţelăria a fost închisă în ianuarie, patronii ruşi pretextând cheltuielile mari pentru producerea oţelului, preferând importul materiei prime din Ucraina, unde energia este subvenţionată de stat. Decizia de atunci a scos angajaţii în stradă mai multe zile, dar la medierea prefecturii s-a convenit redistribuirea a peste 700 de angajaţi la alte secţii sau trecerea în şomaj tehnic, cu 75 la sută din salariu. Liderul sindicatului Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, ne-a declarat că sindicatele au condiţionat negocierea acestor noi solicitări ale patronatului Mechel, de răspunsul AVAS, căruia i s-a cerut punctul de vedere. Potrivit contractului de privatizare, încheiat în 2003, noii proprietari nu pot disponibiliza niciunul din cei peste 5.000 de angajaţi până în 2008. Grigore Pop mai cere patronatului prezentarea unui plan de disponibilizare, care să conţină şi măsuri asiguratorii pentru personalul disponibilizat. La întrunirea CDS a mai participat, în calitate de mediator, prefectul Alin Tişe, alături de primarul Câmpia Turzii, Ioan Vasinca, şi câţiva consilieri locali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite