Rotirea cadrelor la Vămile Iaşi şi Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii DRV-urilor, mutaţi chiar în timpul controalelor

Naţională a Vămilor a luat decizia ca Eugen Butur, şeful DRV Iaşi, să preia pentru 30 de zile conducerea DRV Galaţi, iar în locul său să vină Mihai Bucur, omologul de la Galaţi.
"În cadrul derulării programului de twinning cu administraţia vamală spaniolă, program care face parte din acţiunile de preaderare a României la Uniunea Europeană, Autoritatea Naţională a Vămilor a hotărât realizarea unei rocade între directorii celor două direcţii regionale vamale de pe frontiera de est a României", se precizează într-un comunicat asumat de DRV Iaşi. În aparenţă, rotirea dictată de Bucureşti nu urmăreşte altceva decât perfecţionarea cadrelor. Totuşi, ultimele evenimente şi controalele care urmează la DRV Iaşi induc ideea că Eugen Butur este luat în vizor de superiorii săi.

Controale cu dedicaţie?
De câteva zile, o echipă de inspectori de la Departamenul Verificări Interne din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor s-a deplasat în provincie pentru a lua la puricat activitatea a două puncte vamale din subordinea regionalei Iaşi, anume Siret şi Sculeni. Totodată, Curtea de Conturi era aşteptată de ieri să înceapă un control în ograda directorului Eugen Butur. "Săptămâna aceasta vom porni două controale la Regionala de Vamă", a precizat Constantin Iaţco, preşedintele Curţii de Conturi. Aşadar, dacă cineva doreşte să cotrobăiască liniştit prin "curtea" lui Butur, prilejul este numai bun atât timp cât acesta este mutat la Galaţi. "Verificările sunt tematice. Cine vrea poate să facă foarte uşor speculaţii. Eu ştiu doar că am fost mutat pentru schimb de experienţă", ne-a declarat Butur. Curioasă este şi graba de care s-a dat dovadă în luarea deciziei de rotire. Ordinele de mutare au fost date vineri, 10 martie, şi au intrat în vigoare ieri, 13 martie. Noua decizie i-a fost transmisă directorului de la Galaţi la locul de muncă, în timp ce şeful de la Iaşi era, personal, la Bucureşti. "Vineri am primit ordinul de mutare. Bănuiesc că, în urma colaborării cu Vama Spaniolă, este vorba de twinning, însă ordinul nu conţine motivaţii, iar eu nu obişnuiesc să-mi interoghez şefii", ne-a spus sec Mihai Bucur, directorul venit de la Galaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite