România a plătit prima contribuţie la bugetul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

că, tot în prima lună a anului, România va primi de la Uniunea Europeană echivalentul a 89,8 milioane de lei. În primul an de la integrare, România va contribui la bugetul UE cu aproximativ 1,1

că, tot în prima lună a anului, România va primi de la Uniunea Europeană echivalentul a 89,8 milioane de lei. În primul an de la integrare, România va contribui la bugetul UE cu aproximativ 1,1 miliarde euro, suma fiind calculată, în principal, pe baza veniturilor realizate de bugetul naţional în anul precedent din taxa pe valoarea adăugată.
România a depus la Comisia Europeană planurile operaţionale, care trebuie să primească aprobarea experţilor europeni, apoi elaborate ghidurile de aplicare pe baza cărora se întocmesc cererile de proiect. În ceea ce priveşte sumele alocate de UE pentru România din fondurile structurale, oficialul Finanţelor se aşteaptă ca primele trageri să aibă loc abia în a doua parte a anului. Comisia Europeană a alocat României, pentru 2007, fonduri de până la 1,3 - 1,4 miliarde de euro. (Mediafax)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite