România la psihiatrie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape zilnic mi-am spus că nu se poate. Că gluma proastă făcută la începutul lui martie de dl. Liviu Nicolae Dragnea care, asemenea personajului Popriscin a lui Gogol, a ajuns să se creadă rege, se va sfârşi odată.  Astăzi. Mâine.

Că planurile lui dubioase de a se înstăpâni samavolnic, abuziv asupra viitorului României nici mai mult, nici mai puţin decât până în anul 2040 vor rămâne vorbe-n vânt rostite în mascarada de Congres extraordinar al PSD.

Că insul acesta cu instrucţie puţină, fost repetent al Politehicii bucureştene, va fi oprit din delirul grandoman şi că, în fine, membrii cu scaun la cap ai  PSD îi vor spune că ajunge. Că s-a jucat destul de-a vizionarul, de-a Stalin, de-a Nicolae Ceauşescu.

Iată însă că nu. Joi, înainte de a-şi face valiza, de a se urca în avion şi de a se duce numai ea ştie pentru ce la Vatican, premierul-marionetă Viorica Vasilica Dăncilă, în complicitate cu ceilalţi componenţi ai guvernului României, i-au îndeplinit condamnatului penal Dragnea Liviu Nicolae visul. I-au dat satisfacţie şi lasă cale liberă visului lui maladiv de mărire, de a fi un fel de super-premier.

În calitatea lui de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cetăţeanul Dragnea Nicolae Liviu întoarce astfel România în anii în care Nicolae Ceauşescu îşi imagina că ar fi îndreptăţit să contureze evoluţia ţării şi drumul ei neabătut spre comunism  până în 2020.

Iată că acum preşedintele PSD plusează şi îşi arogă graţie, prin intermediul şi cu complicitatea iresponsabilă a doamnei Dăncilă, dreptul de a întocmi un iluzoriu program de guvernare pe care zice-se că ar fi obligatoriu să îl respecte toate Executivele care se vor succeda la Palatul Victoria nici mai mult nici mai puţin decât până în 2040.

Nu este el PSD în stare, nu poate ea coaliţia PSD-ALDE să respecte nici măcar acel program de guvernare cu care i-au păcălit pe români la alegerile din anul 2016. Darmite să prevadă corect viitorul până în 2040.

Se vede cu ochiul liber, realizăm pe propria noastră piele că nimic nu mai este predictibil în România anului 2018. Totul se arată a fi la voia întâmplării, una se spune astăzi, alta mâine, cifrele sunt manipulate că doar nu degeaba aceeaşi doamnă Dăncilă a trecut Comisia naţională de statistică în directa ei subordonare. Ea nefiind decât gura cu care vorbeşte, cu greşeli gramaticale ridicole, Dragnea.

Poate atunci el, Dragnea Nicolae Liviu, în complicitate cu mega-banditul Vîlcov Darius să îşi asume supraputeri, să se joace de-a planificatorii, să amaneteze viitorul ţării doar spre a crea falsa impresie că guvernarea PSD s-ar fi statornicit pentru eternitate în România? Nici vorbă! Dragnea pune la îndoială însăşi utilitatea gândirii în perspectivă care nu poate fi decât rezultatul unui consens între specialişti şi politicieni din diferite partide. Nu doar voinţa fantezistă a PSD.

Tare mă tem că răspunsul la întrebarea dacă Dragnea poate să se plaseze în fruntea unei astfel de comisii nu poate fi formulat de un om simplu, cumpătat, cu capul pe umeri, ci de cineva cu competenţe în psihiatrie. Liviu Dragnea este, fără doar şi poate, un caz clinic de megalomanie. Va fi lăsat să ducă şi România la psihiatrie?

P.S. Apele din jurul vizitei la Vatican a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă devin din ce în ce mai tulburi. Se pare că nepriceputul premier al României a comis o gravă eroare de protocol, a uzanţelor diplomatice şi de minim respect faţă de Sfântul Părinte anunţând de capul ei o posibilă vizită în România a Papei Francisc. Încă şi mai grav e că doamna Dăncilă plănuieşte să îl transforme pe Papă în agent electoral al PSD.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite