Român condamnat în SUA pentru înşelăciuni pe eBay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul a înşelat mai multe persoane pe site-ul eBay FOTO Arhivă
Românul a înşelat mai multe persoane pe site-ul eBay FOTO Arhivă

Un român a fost condamnat în SUA pentru mai multe înşelăciuni pe site-uri de vânzări online. bărbatul vindea fictiv autoturisme, iar banii erau încasaţi în conturi deschise sub identităţi false.

Un român în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la 63 de luni de închisoare, în SUA, pentru uz de fals şi implicare într-o reţea ce a înşelat zeci de persoane care au vrut să îşi cumpere autoturisme de pe eBay şi de pe alte site-uri similare.

Bucureşteanul Răzvan Căprărescu a pledat vinovat în acest proces, iar instanţă americană l-a condamnat la închisoare şi la restituirea a 658.441 de dolari.

Răzvan Căprărescu şi complicii săi au scos la vânzare fictiv pe eBay şi pe alte site-uri de profil mai multe autoturisme.

Conturile erau deschise de Căprărescu şi de un complice de-ai săi. Cei doi s-au folosit, în acest sens, de identităţi false, inclusiv de paşapoarte falsificate. În cazul românului, a fost vorba de un paşaport belgian.

Optsprezece victime ale reţelei au trimis în contul deschis de român 367.036 de dolari între octombrie 2011 şi iunie 2012. Alte 17 persoane l-au îmbogăţit pe complicele său cu 321.389 de dolari. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite