Român condamnat în Marea Britanie la 11 ani de închisoare, pentru o fraudă de 3 milioane de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanţă britanică l-a condamnat, în lipsă, pe românul Alexandru Şovu la 11 ani de închisoare, pentru o fraudă de 3 milioane de lire. Românul a reuşit să fugă din Marea Britanie, înainte de a fi condamnat.

Românul Alexandru Şovu a fost acuzat de autorităţile britanice că a pus la punct un sistem prin care a furat nu mai puţin de 3 milioane de lire sterline în toată lumea. În vârstă de 39 de ani, acesta a fost eliberat pe cauţiune de autorităţile britanice, iar acum este de negăsit, scrie Digi24.ro, care citează Daily Mail.

Judecătorul Rajeev Shetty, care s-a ocupat de cazul lui, s-a declarat şocat de ”realizările” românului: ”A arătat o aroganţă uluitoare şi şi-a bătut joc de lege şi ordine. Operaţiunea s-a extins în întreaga lume. În locuri precum New York şi Noua Zeelandă. Fiecare dintre dispozitivele pe care le-a folosit a fost capabil să stocheze 30.000 de detalii despre utilizatorul cardului (...) Ştiu că eu unul că nu voi mai folosi niciodată un bancomat cu încredere”.

Autorităţile din Regat suspectează că românul se află fie în România, fie în China, după ce a reuşit să fugă din Marea Britanie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite