Rodul iubirii unui iranian cu o româncă, la Casa de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bine. Este felul lor de a mulţumi părinţilor care le-au luat în grijă de la Leagănul de Copii din Vaslui.Povestea celor două "prinţese orientale" abandonate pare decupată dintr-o telenovelă

Bine. Este felul lor de a mulţumi părinţilor care le-au luat în grijă de la Leagănul de Copii din Vaslui.
Povestea celor două "prinţese orientale" abandonate pare decupată dintr-o telenovelă cu iz oriental. Nader Khosravi, tatăl natural al celor două fete, a venit în România din Iran, în anul 1991, cu gândul de a merge şi de a trăi în Occident. După ce i-au fost furaţi banii pe care-i avea asupra lui, şi-a găsit alinare în braţele unei tinere vasluience din Vetrişoaia, însă a căzut şi în patima consumului de droguri. Felicia de pe Valea Prutului i-a adus pe lume două fetiţe, botezate de Nader cu nume exotice: Shanin şi Shrin. Numai că fetiţele n-au avut parte de tatăl lor, acesta fiind arestat pentru posesie şi comercializare de droguri. Felicia l-a părăsit pe Nader şi s-a întors către meleagurile natale, abandonându-le şi pe cele două fetiţe la Leagănul de Copii din Vaslui.

Norocul însă le-a surâs…
Ovidiu şi Dorina Holban, din Vaslui, n-au avut parte de propriii copii, cu toate că tânăra familie îşi dorea foarte mult acest lucru. În anul 1999, înainte de sărbătorile pascale, Dorina Holban a avut un vis, în care i se arăta o persoană necunoscută care o îndemna să meargă spre o casă mare. Nu a înţeles mare lucru din acest vis, dar, de Paşte, Dorina a primit de la o rudă din Canada, printre alte cadouri, zece kilograme de dulciuri. Cea mai mare parte a acestora a dus-o la Leagănul de Copii din Vaslui. Abia atunci a făcut conexiunea cu visul pe care nu reuşise, până atunci, să-l descifreze. Casa mare din vis nu era alta decât Casa de Copii din Vaslui.
Întâlnirea cu "prinţesele orientale" a decurs într-un mod cu totul neaşteptat. Una dintre fetiţe a sărit de gâtul Dorinei Holban, suspinând: "Ia-mă acasă, mămică, aici mă bate Ionuţ". Dorina a luat-o în braţe şi a întors capul către soţul, Ovidiu. A rămas uimită atunci când a văzut că Ovidiu avea în braţe un boţ de fată care semăna leit cu cea care tocmai îi zisese "mămică". Ce mai! A fost "dragoste la prima vedere", iar familia Holban a primit încuviinţarea de a petrece câteva zile cu cele două gemene - Shrin şi Shanin. Au urmat câteva luni în care fetiţele au tânjit după "mama Dorina", văcuţa de la bunica şi laptele adevărat. Fiindcă nu mai mâncau la Leagăn, de dorul noilor părinţi, fetiţele erau cât pe ce să se îmbolnăvească. Lucrurile s-au precipitat, astfel că toate actele privind asistenţa socială au fost întocmite în mare grabă.
Fetiţele cresc acum în familia care le oferă totul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite