Ridzi, dată pe mâna judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, acuzată de patru infracţiuni de corupţie în dosarul organizării Zilei Tineretului - 2 mai 2009, a fost trimisă ieri în judecată de procurorii DNA.

Alături de fostul ministru al Tineretului şi Sportului au mai fost trimişi în judecată opt foşti subordonaţi - directori şi consilieri, dar şi trei oameni de afaceri, administratori şi acţionari la firmele care au organizat evenimentul. Procurorii o acuză pe Ridzi că a atribuit ilegal unor firme private, în perioada martie-mai 2009, mai multe contracte de prestări servicii, supraevaluate, având ca obiect organizarea unor spectacole ocazionate de Ziua Naţională a Tineretului. Mai mult, Ridzi ar fi folosit resursele financiare ale Ministerului Tineretului, alocate Zilei Naţionale a Tineretului, pentru realizarea şi difuzarea unei reclame la mai multe posturi de televiziune, în care şi-a promovat imaginea de om politic.

În urma semnării contractelor păguboase, prejudiciul adus statului a fost calculat la 2,7 milioane de lei, aproximativ 650.000 de euro. Potrivit rechizitoriului, după ce DNA a demarat ancheta Ridzi, ajutată de consilierul său, Marius Mărcuţă, au încercat să ascundă mai multe documente compromiţătoare. Astfel, ei ar fi acţionat astfel încât să fie şterse din computerele ministerului şi ale unor complici mai multe date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite