Revoltă în Penitenciarul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

că nu li s-a mai permis să deţină antenă parabolică. Odată urcaţi pe acoperiş, deţinuţii au solicitat schimbarea directorului penitenciarului şi mai multe drepturi pentru ei, precum şi

că nu li s-a mai permis să deţină antenă parabolică. Odată urcaţi pe acoperiş, deţinuţii au solicitat schimbarea directorului penitenciarului şi mai multe drepturi pentru ei, precum şi prezenţa presei.
"Vrem să vadă toată România ce se întâmplă la Penitenciarul din Bacău, cum suntem terorizaţi", urlau deţinuţii. Directorul penitenciarului, Anton Doboş, a precizat că un deţinut a primit de la familie o antenă parabolică, însă el şi colegii lui nu s-au mulţumit doar să urmărească programele, ci au încercat să scoată şi un profit de la colegii din alte celule. Conducerea penitenciarului a dispus deconectarea antenei, lucru care a declanşat o adevărată isterie în rândul încarceraţilor. În mod normal, deţinuţii au acces la televizor, însă cu un singur program. Anton Doboş este director de numai zece zile, după ce fostul şef al penitenciarului a fost demis.
Deţinuţii de pe acoperiş au ţinut să se dea în spectacol şi în faţa presei. Atunci când au văzut echipele de filmare şi ziariştii au început să urle şi să înjure, nemulţumiţi de faptul că nu au fost trimise care de reportaj de către televiziuni.
Deţinuţii revoltaţi ar fi preferat să îşi spună nemulţumirile "live", la televiziunile naţionale, şi nu doar să apară la ştiri şi în ziare. Cei şapte de pe acoperiş sunt recidivişti, condamnaţi pentru furt, vătămare corporală, tâlhărie şi furt calificat, iar unul dintre ei are în "palmares" chiar şi o evadare. Ei au acceptat să coboare de pe acoperiş în cursul serii de joi, după ora 20, abia după ce conducerea penitenciarului le-a dat asigurări că nu vor fi sancţionaţi pentru "ghiduşia" făcută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite