REPORTAJ „Biblioteca pentru Pop“. Ce cărţi a primit „cu dedicaţie“ de la bucureşteni ministrul Educaţiei, Liviu Pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii au pus mână de la mână şi i-au trimis ministrului Educaţiei mai multe cărţi
Bucureştenii au pus mână de la mână şi i-au trimis ministrului Educaţiei mai multe cărţi

Scandalul manualelor şcolare şi „gravele probleme de background profesional” ale ministrului Liviu Pop i-au scos pe bucureşteni în stradă. Au pus mână de la mână şi i-au trimis ministrului mai multe cărţi, pentru ca acesta să-şi poată completa educaţia.

Zeci de oameni au adus, marţi, cărţi în Piaţa Victoriei, pentru a marca evenimentul „Biblioteca pentru Pop”. Unele dintre ele au avut o semnificaţie evidentă: ”Ghidul leneşului”, ”Cel mai iubit dintre pământeni” sau ”Vârsta inocenţei”.

Participanţii au cerut demisia lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei, spunând că vor un viitor mai bun pentru copiii lor şi exprimându-şi nemulţumirea faţă de lipsa de interes a ministrului în ceea ce priveşte problemele din învăţământ.

„Îi transmit (lui Liviu Pop, n.r.) să se gndească bine, să se gândească că şi dânsul a avut părinţii în generaţia de sacrificiu. Ne dorim ca măcar copiii noştri să nu mai aibă parte de aşa ceva. Vrem o ţară liberă, cu gândire frumoasă. Mesajul este clar, vrem ceva mai bun pentru copiii noştri”, a spus o femeie care a lăsat pe masa amplasată în intersecţia din Piaţa Victoriei o carte de poveşti pentru copii, de Călin Gruia.

Cei mai mulţi dintre ”donatorii” de cărţi au preferat, însă, să lase cărţile şi să plece, nedorind să declare nimic. Alţii şi-au justificat gestul.

”Învăţământul, la ora actuală, este într-o debandadă totală. În ultima vreme, parcă trăim într-o distopie. Ieşirile publice ale domnului ministru sunt jenante. Să-i aduc o carte este tot ce pot eu să fac ca simplu cetăţean”, a spus o tânără.

”Am adus cărţi pentru bibliografia unui elev de nota 10. Pentru domnul ministru al un mesaj: copiii să pună mâna pe carte, ca să nu-i doară «genunchele». Şi, binenţeles, copiii cu trei de i. În şcoală e o debandadă totală, care arată slaba pregătire a celor care fac programele şcolare”, a explicat o pensionară. 
Şi o altă bucureşteancă i-au transmis ministrului ”genunche” să se mai uite prin cărţile de gramatică.

Ministrul paralel cu Educaţia

Alţi bucureşteni cu simţul umorului au scris pe cărţile donate mesaje pentru Liviu Pop. ”Dragă cititorule, această carte a fost donată pentru „Biblioteca pentru Pop“, dedicată lui Pop Liviu Marian, ajuns printr-o eroare ministru al Educaţiei”, a scris un bucuştean. Un mesaj similar a avut şi un alt donator: ”Domnul ministru al educaţiei este II (n.r. paralel) cu educaţia, iar domnul ministru al culturii, II cu domeniul său sfânt. Fie ca aceste căţi să le servească drept secante”.

Ghidul Leneşului, pentru Pop

În Piaţa Victoriei au venit şi doi parlametari liberali, care i-au adus ministrului „Ghidul leneşului” şi „Ghidul ipohondrului”.

„Am adus o carte care aş vrea să ajungă pe masa domnului ministru, «Ghidul leneşului. Mic tratat pentru leneşi rafinaţi». Un leneş rafinat este un cetăţean care a trecut, totuşi prin anumite şcoli, dar după aceste şcoli a părăsit pregătirea pe care a primit-o”, a spus deputatul PNL de Vrancea, Ion Ştefan.

„Pentru că domnul ministru face o grimasă, o suferinţă pe faţa dumnealui când vorbeşte despre sistemul de învăţământ din Romînia, i-am adus «Ghidul ipohondrului». I-l recomand cu mare drag. (...) Fiecare ministru crede că reinventează sistemul de învăţământ, dar zeciile se dovedesc a fi din ce în ce mai proaste. Mă nemulţumeşte inconsecvenţa deciziilor care se iau. Fiecare ministru crede că reinventează sistemul de învăţământ din România. Deciziile se dovesc a fi din ce în ce mai proaste, cu efecte total nedorite asupra elevilor”, a spus deputat PNL De Dolj, Nicolae Giugea, care este şi profesor universitar.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite