Replica lui Macovei la acuzaţia lui Dragnea că denigrează România: „Statul paralel. Ei defăimează, fură ţara şi mint la Bruxelles“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a reacţionat după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că pregăteşte o lege care să sancţioneze defăimarea României, dând-o ca exemplu pe eurodeputată.

Într-o postare pe Facebook, Monica Macovei a scris că toţi cei care atrag atenţia că un grup de crimă organizată vrea să scufunde România doar pentru a nu intra la închisoare sunt cei care îşi apără ţara, nu o defăimează.

„Nicio lege „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va putea şterge un adevăr: este un condamnat definitiv pentru fraudă electorală şi un inculpat. Adevărul este că PSD&ALDE, Dragnea&Tăriceanu vor să scape de dosare penale, să nu fie anchetaţi şi eventual condamnaţi. Chiar ei sunt cei care „defăimează” ţara, care fură ţara, care mint la Bruxelles şi ne trădează pe toţi. Mă bucur dacă îi produc insomnii lui Liviu Dragnea, adevărul mereu produce insomnii politicienilor cu probleme penale. Voi continua să spun adevărul: “statul paralel” este grupul de crimă organizată PSD&ALDE condus chiar de Dragnea şi Tăriceanu, aceasta este “caracatiţa care a sugrumat România”. Legea „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va fi doar împotriva mea, ci a tuturor celor care nu aplaudă şi nu se înclină în faţa infractorilor din politică, aşa cum a fost ovaţionat Dragnea la ultimul Congres al partidului. Politicieni din PSD&ALDE au spus deja că protestatarii au făcut rău României. O minciună imensă, dar utilă pentru ca partidul-stat să-şi justifice legea anti-defăimare. Magistraţii care au semnat memoriul împotriva legilor justiţiei şi au protestat faţă de modificarea Codurilor penale vor fi sancţionaţi şi ei de legea anti-defăimare? Şefa DNA, despre care ministrul-doctor în drept a spus că a afectat imaginea României, este numai bună de cercetat pe baza legii inventate de Dragnea?“, a scris Monica Macovei. 

Iniţiativa lui Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea vrea ca cei care defăimează imaginea României în exterior să fie aspru pedepsiţi. El spune că PSD va promova un act normativ în acest sens.

Liviu Dragnea afirmă că actul normativ „nu va opri libera exprimare“, însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

„Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb“, a afirmat Dragnea, într-o emisiune TV.

Liderul PSD a menţionat că nu poate sta „indiferent şi inactiv“ la declaraţiile unor europarlamentari, subliniind că aceste fapte nu trebuie încadrate numaidecât în categoria infracţiunilor.   

Şeful social-democraţilor nu este la prima iniţiativă asemănătoare. Legea defăimării sociale moşită de Dragnea în 2015, care îi viza, în special pe internauţii de pe Facebook, a fost respinsă de Parlament. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite