Război între primărie şi FCM Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proverbul "Un necaz nu vine niciodată singur" pare să se potrivească echipei FCM Bacău. Retrogradat în Divizia B, clubul băcăuan a primit de la primărie o înştiinţare de plată pentru suma

Proverbul "Un necaz nu vine niciodată singur" pare să se potrivească echipei FCM Bacău. Retrogradat în Divizia B, clubul băcăuan a primit de la primărie o înştiinţare de plată pentru suma de 880 milioane de lei vechi.
Suma reprezintă impozitele pentru veniturile din reclamă şi publicitate. Oficialii clubului băcăuan se bazează pe art. 67 din Legea sportului, conform căruia orice asociaţie sportivă este scutită de plata unor astfel de taxe. "Am primit o înştiinţare prin care avem de plată 880 milioane de lei vechi, reprezentând impozite pe veniturile obţinute din publicitate. Or, conform Legii sportului, art. 67, toate asociaţiile sportive sunt scutite de taxe la bugetul local. Când este verificată o singură structură sportivă, gândul te duce la faptul că a fost făcut totul cu răutate...", susţine preşedintele FCM, Gheorghe Chivorchian. Reprezentanţii administraţiei locale afirmă că au susţinere legală printr-o adresă primită de la DNA şi că acest control a fost efectuat la cererea Ministerului de Finanţe. "Practic, clubul nu trebuie să achite taxele pe veniturile obţinute din reclame. Prin Codul Fiscal, este de datoria celor care îşi fac publicitate să vireze un anumit procent la bugetul local, lucru care trebuia făcut prin FCM. Problema este că FCM a încasat toţi banii şi nu a achitat nicio taxă, iar acum au de plătit 880 milioane de lei", a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite