Prună: De mâine ni se va spune că 21 de milioane de euro e un prag rezonabil la abuzul în serviciu. Să fim pregătiţi de război, prima pe listă - justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună afirmă ironic, pe Facebook, că de mâine se va spune că 21 de milioane de euro este un prag rezonabil pentru abuzul în serviciu, făcând referire la prejudiciul din dosarul în care a fost începută urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea. Ea mai spune că, "dincolo de gluma amară", trebuie să fim pregătiţi de război, iar "prima pe listă" va fi justiţia.

"Habemus liminam?! La abuzul în serviciu. Cum vi se pare 21 milioane euro? De mâine ni se va spune că e un prag rezonabil. La cât s-a furat în România, chiar nu e o sumă mare? Dincolo de gluma amară, să fim pregătiţi de război. De mâine nu mai sunt reguli deloc. Prima pe listă: justiţia. Nimic nou, e victima preferată a acestei guvernări. Data execuţiei: 27 noiembrie. Şi ca să citez cunoscători, nu vor fi prizonieri. Numai victime”, a scris fostul ministru Raluca Prună, pe Facebook.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite