PROXENETISM „Catering“ cu sclave sexuale la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajunse la Milano, fetele au fost preluate de fiul lui Marian Stoica, Gheorghe Niculae.
Ajunse la Milano, fetele au fost preluate de fiul lui Marian Stoica, Gheorghe Niculae.

O amplă reţea de proxeneţi racola fete sărace din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea şi le obliga să se prostitueze în ţară şi în Italia. În Capitală, fetele erau „livrate" la domiciliu de taximetrişti, membri ai reţelei.

Unele îşi doreau să ajungă în Italia şi credeau în promisiunile că vor lucra ca bone, menajere sau îngrijitoare de bătrâni. Altele erau pur şi simplu răpite din stradă sau se lăsau cucerite de bucureşteni care le promiteau că-şi vor clădi un viitor împreună. Fără educaţie, fără acces la informaţie, tinerele credeau cu uşurinţă în amăgiri. Şi unele, şi celelalte au ajuns să câştige bani mulţi, dar nu pentru ele. Trupurile le erau vândute, iar banii, încasaţi de proxeneţi. Sutele de mii de euro se împărţeau între cei 28 de membri ai reţelei, în funcţie de rolul ocupat de fiecare.

Printre victime se află şi copii. Este cazul unei fetiţe de clasa a VI-a, răpită şi obligată să devină femeie. La fel ca şi celelalte, şi ea a fost bătută, lipsită de libertate şi obligată să se prostitueze.

Liderii coordonau de la Milano

În 2009, câteva străzi din Milano, cum ar fi Via Sacra sau Via Fulvio Testi, au intrat în „administrarea" unor proxeneţi români. Străzi câştigate prin lupte cu interlopi albanezi. Poliţiştii români monitorizau activitatea grupării, dar centrul de comandă era în Italia, de unde era coordonată şi activitatea din România.

Liderii reţelei erau Marian Stoica (53 de ani), împreună cu fiii acestuia, Valentin Giovani şi Gheorghe Niculae, zis „Robert". Gruparea avea membri „specializaţi" şi acţiona pe trei niveluri: racolare, transport-cazare şi exploatarea fetelor.

Racolate prin promisiuni, şarm şi răpiri

Fiecare traficant avea zone de unde făcea rost de „marfă" pentru proxeneţi. De exemplu, zona Vrancei era „acoperită" de Ghiocel Ciungu şi de concubina acestuia, Luminiţa Chiriac, care se ocupa de transport şi de supravegherea fetelor. Aduse la Bucureşti, tinerele erau predate „locotenenţilor" lui Stoica, trei Călini: Călin Maranata (31 de ani), Călin Samson (21 de ani) şi Călin Suraj (20 de ani). Primii doi, Maranata şi Samson, nu se fereau nici ei de munca de jos. Împreună cu Ilie Mihai, cu Gheorghe Florin, zis Elvis, şi cu Doru Dumitrescu, zis, Corcodel, ei se ocupau de racolări. Fiecare avea metodele sale:

-         Racolări sentimentale. Elvis şi Corcodel erau principalii furnizori pentru liderul Marian Stoica. Cei doi se foloseau de şarmul personal şi de inocenţa fetelor şi, sub pretextul unei viitoare căsătorii, le convingeau să se prostitueze pentru a strânge banii necesari „întemeierii unei familii".

-         Răpiri sub ameninţarea armei. Spre deosebire de Elvis şi de Corcodel, alţi membri acţionau agresiv. Călin Maranata, Călin Samson şi Ilie Mihai, zis „Ulise", ameninţau fetele cu arma, le intimidau şi le băteau.

-         Promisiuni cu locuri de muncă. Acest tip de racolare era coordonat direct de liderul Marian Stoica, din Italia. El făcea selecţia pentru Milano. Tinerele cărora li se promiteau locuri de muncă în Italia erau racolate din comune ale judeţelor Giurgiu, Dâmboviţa, Olt, Vâlcea şi chiar din Bucureşti. Unele erau obligate să se prostitueze în Capitală înainte de a fi „exportate".

-         Cumpărate şi vândute. Un rol important în grupare îl aveau Markocsan Adrian Florin şi Markocsan Sebastian Costel. Ei se ocupau de tranzacţii: cumpărau şi vindeau fete. În subordinea lor se aflau membri care plecau în ţară pentru a vedea „marfa" altor traficanţi de carne vie.

În Capitală, fetele erau livrate cu taxiul

Aduse la Bucureşti, tinerele, unele minore, erau preluate şi exploatate de  Florin Gheorghe, zis „Elvis", sprijinit de concubina sa, Mihaela Gheorghe. Ea le „instruia", le cumpăra haine, le supraveghea şi le colecta banii. Fetele erau livrate la adresele clien­ţilor cu ajutorul mai multor taximetrişti, membri ai grupării de prostituţie. Liderul cărăuşilor era Stan Angel - Ştefan.

Taximetriştii erau apelaţi după anumite indicative: „Reli", „Bebe", „Eli", „Adi". Ei luau fetele de unde erau cazate, le duceau la clienţi, aşteptau să coboare şi le duceau înapoi. Primeau 50 de lei pentru fiecare cursă, dar, dat fiind că numărul curselor era destul de mare, câştigurile erau pe măsură.

Copile seduse şi transformate în prostituate

În a doua jumătate a anului 2011, facţiunea condusă de Călin Maranata şi de Călin Samson a exploatat în Capitală mai multe minore. Cei doi lucrau împreună cu Petre Fieraru şi cu Ionuţ Gheorghe. Petre, zis Piticul, racola minore seducându-le şi promiţân­du-le „relaţii solide". În schimb, Ionuţ Gheorghe profita de sărăcia adolescentelor şi de lipsa lor de ocrotire din partea familiilor. Le găzduia şi posta anunţuri pe internet, apoi le transporta la domiciliile clienţilor în vederea prestării de servicii sexuale contra cost.

Postările pe internet şi corespondenţele cu clienţii erau întreţinute de  Cristina Dragomir, de Ioana Mihalaşcu şi de Irina Anca Oprea. Tot ele negociau tarifele şi colectau banii obţinuţi în urma exploatării sexuale a fetelor. Toată această grupare, condusă de la Milano de Marian Stoica, a fost anihilată de Poliţia Română, în colaborare cu DIICOT. Capii reţelei şi ceilalţi 25 de membri sunt trimişi în judecată, la Tribunalul Bucureşti.

Giurgiu, autogară pentru Milano

Pentru operaţiunile din România, sediul grupării era la Giurgiu. Aici erau aduse fetele racolate şi pregătite pentru „piaţa" din Milano. Fetele aduse din Bucureşti şi din Vrancea de Ghiocel Ciungu erau cazate în vila liderului Marian Stoica. Tot aici se făceau şi tranzacţiile şi se întocmeau documentele necesare „livrării"  fetelor la Milano.

Viaţă de sclavă la Milano şi la Bucureşti

Declaraţiile fetelor traficate şi exploatate sexual în România şi în Italia sunt cutremurătoare. Dana Dumitrescu a fost cumpărată în 2009  de Marian Stoica de la Călin Samson. A dus-o în Italia, unde a exploatat-o împreună cu fiul său, Gheorghe Niculae, zis Robert. Fata a povestit cum, înainte de a ajunge la Milano, a fost racolată de Călin Samson, cu care credea că se va căsători. A fost adusă la Bucureşti şi s-au cazat într-o garsonieră, laolaltă cu  un individ pe nume Dumitru Marius, şi cu alte două fete. Când un individ căruia i se spunea Ulise (Ilie Mihai) a venit să le ceră bani celor două fete, a înţeles că e vorba de proxenetism. La scurt timp, „logodnicul" său, Călin Samson, i-a spus că trebuie să înceapă să „producă", adică să se prostitueze. A fost şocată. Bătută cu palmele şi picioarele, a fost scoasă în stradă chiar în acea seară. Împreună cu ea, celelate două fete, Ana şi Corina. Banii obţinuţi îi încasa Călin Samson, după fiecare client.

După două săptămâni, timp în care seară de seară avea câte 4-5 clienţi, a început să fie livrată la domicilii de clienţi. După o lună de zile a fost vândută pentru suma de 2.000 de euro lui Stoica. Acesta, împreună cu concubina sa Maria Magdalena Enache, i-a cumpărat haine pentru Milano. Ei şi altor două fete, pregătite, de asemenea, pentru „export".

Trotuare milaneze

Ajunse la Milano, fetele au fost preluate de fiul lui Marian Stoica, Gheorghe Niculae. A doua zi erau pe stradă. Programul de muncă era nocturn, între orele 20.00 şi 7.00. Aveau în jur de 10 clienţi, noapte de noapte, şi erau plătite cu sume între 30 şi 50 deeuro pentru fiecare.

De când a ajuns în Italia şi până a plecat, Dana Dumitrescu i-a dat toţi banii pe care i-a câştigat, circa 40.000 de euro, lui Gheorghe Niculae şi tatălui său, Marian Stoica, ea primind doar mâncare de două ori pe zi.

Tot în Italia a ajuns şi Ramona Cioantă, din Bucureşti.  A fost răpită, în 2009, din scara unui bloc din cartierul Militari, de Călin Maranata, care a ameninţat-o cu un pistol şi i-a spus că o va omorî dacă nu îl ascultă sau îi opune rezistenţă. A fost scoasă forţat pe uşa de acces din spatele blocului. Maranata i-a smuls geanta şi a obligat-o să se urce în portbagajul unei maşini. A ajuns în Italia împreună cu o altă tânără, Iuliana Florentina Dumitru. Tânăra era însărcinată la acea vreme, dar fusese vândută de iubitul ei în contul unei datorii pe care o avea la Marian Stoica. Preţul: 2.000 de euro.

Primeau apă în stradă

S-au cazat cu toţii într-un apartament din Centro Sarca, după care Marian Stoica a mers cu fata însărcinată, Florentina Dumitru, să-i cumpere bureţi parfumaţi, încercând să o convingă că aceştia sunt speciali şi că, folosindu-i, nu avea cum să rămână însărcinată sau să contacteze boli. De asemenea, i-a atras atenţia că raporturile sexuale fără protecţie sunt plătite mai bine şi că trebuie să accepte.

În acelaşi apartament se mai aflau cinci fete: Mihaela Nechifor, Georgiana Danaci, „Ionela", „Vera" şi „Raluca". Marian Stoica le-a cerut banii pe care îi încasaseră în lipsa lui, respectiv 2.000 - 2.200 euro.      

Iuliana Florentina Dumitru a aflat ulterior că fetele ar fi trebuit să primească 10 euro pe zi de la Stoica, însă fetele primeau doar câte 4 euro, cât să îşi cumpere un pachet de ţigări. Liderul reţelei nu le lăsa pe fete să se mişte de pe stradă, obişnuind să le aducă personal şi aruncându-le sticle cu apă din maşina aflată în mers.

Gravidele erau obligate să avorteze

Una dintre victimele grupării, Maria Secară, a povestit că în 2008 a rămas gravidă. Când sarcina a devenit vizibilă, în luna a şasea, Marian Stoica i-a spus că trebuie să facă întrerupere de sarcină. Pentru că s-a opus, a fost lovită în burtă pentru a i se provoca avortul. Apoi a fost dusă la spital, unde a suportat o operaţie cezariană. Maria nu ştie ce s-a întâmplat cu copilul, dacă acesta s-a născut în viaţă sau nu.

Cine sunt cei care conduceau reţeaua

-         Marian Stoica, zis „Aristoc" - liderul reţelei. Coordona întreaga activitate a celorlalţi membri ai grupării, în România şi în Italia. Se ocupa, direct sau prin alţii, de racolare, transport, găzduirea şi exploatarea victimelor. Negocia şi cumpăra de la alţi racolatori tinere pe care le obliga să se prostitueze în Bucureşti sau la Milano.

-         Valentin Giovani Stoica - fiul liderului Marian Stoica. Coordona activităţile reţelei în România, cu centru de comandă la Giurgiu.

-         Gheorghe Niculae - fiul liderului Marian Stoica. Îşi seconda tatăl la Milano, unde se ocupa de plasarea fetelor, supravegherea lor şi colectarea banilor.   

-         Maranata Călin - identifica, racola şi tranzacţiona victimele. Face parte şi dintr-o grupare infracţională româno-albaneză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite