Taximetrişti versus Uber: „Dacă s-a ajuns la fenomenul Uber, s-a ajuns tot din cauza taximetriştilor“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe
Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe

Războiul dintre taximetrişti şi aplicaţiile de ride-sharing continuă. „Înarmaţi“ cu vuvuzele, sute de taximetrişti şi-au adus, miercuri, taxiurile în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde au protestat faţă de UBER, Taxify şi alte companii care, cu ajutorul aplicaţiilor online, desfăşoară activităţi de transport persoane.

Taximetriştii cer Guvernului să rezolve situaţia şi „să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece şi taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane“. În acelaşi timp, reprezentanţii aplicaţiilor Uber şi Clever susţin că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport.

Totuşi, unii dintre manifestanţi recunosc că taximetriştii au partea lor de vină.: „Atâţia taximetrişti care ne-au făcut de ruşine, hai să o spunem pe bune! Cu preţuri, cu mizerie, sunt pe stradă de cinci ani, zi şi noapte. Dacă vrem, cerem. Ni se va da dacă suntem corecţi şi noi“, spune o şoferiţă care lucrează pe taxi.

Bucureştenii cred că taximetriştii ar trebui să-şi facă ordine în ograda proprie, apoi să ceară interzicerea unor companii care le fac concurenţă: „În opinia mea nu ar avea de ce să protesteze, pentru că standardele lor sunt foarte joase.Calitatea serviciilor Taxify şi Uber este cu mult peste ceea ce oferă taximetria“

Cum s-a desfăşurat protestul taximetriştilor vedeţi în reportajul video de mai jos:

Dacă nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizaţi de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, având intenţia de a aduce în Capitală autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite