Protest mut al românilor din Marea Britanie, în faţa sediului televiziunii Channel 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Channel 4 din Londra
Sediul Channel 4 din Londra

Românii din Marea Britanie s-au adunat, duminică, în faţa sediului Channel 4 din Londra, în semn de protest faţă de difuzarea documentarului „Vin Românii“, difuzat de canalul britanic Channel 4.

„Considerăm nedreaptă abordarea din documentarul celor de la Channel 4 «The Romanians are Coming» faţă de cetăţenii români care lucrează şi studiază în Marea Britanie”, scrie pe Facebook grupul Silent protest @Channel4.
 

Iniţiatoarea protestului, Cati Andreea are câteva propuneri pentru cei care vor participa:

1. Protestul sa fie unul mut, deci nu vom striga, ţipa, cânta, vrem să le demonstrăm că suntem altfel decât prezintă ei.

2. Ţinuta să fie oarecum business.

3. Vom avea doar pancarte, orice idee în acest sens este bună, fără injurii sau limbaj licenţios.

Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul românesc, Iris Radulian, coordonator MY Romania Group a declarat, ciatat de de Ziarul românesc: „este momentul să fim uniţi, aşa cum am dovedit-o deja că putem, iar 16 noiembrie a fost un exemplu. Nu vrem să fim trataţi ca nişte «SECOND HAND CITIZENS». România este ţara noastră şi suntem un popor puternic. Ieşiţi în stradă duminică, de la ora 15.00, la sediul Channel 4, să arătăm asta! Încă o dată, «Noi unim Comunitatea!»”

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga s-a declarat surprins şi dezamăgit de documentarul cu imigranţii români.  Diplomatul român a transmis o scrisoare producătorului emisiunii, Katie Buchanan, exprimând surprinderea şi dezamăgirea cu privire la conţinutul mesajului de promovare şi, totodată, speranţa că situaţia va fi corectată, că documentarul va avea un conţinut obiectiv şi nu va prezenta o imagine distorsionată a ansamblului comunităţii româneşti din Marea Britanie”, a transmis misiunea diplomatică într-un comunicat. 

Channel 4 a difuzat marţi primul episod din documentarul „Vin românii”, la care o echipă de jurnalişti a început să lucreze de anul trecut. Deşi îşi propune să oglindească „viaţa reală a imigranţilor români din Marea Britanie”, primul episod cuprinde doar poveştile unor români care încalcă legile Regatului Unit, care au plecat spre Anglia convinşi că-şi vor găsi de muncă deşi engleza lor se limitează la OK şi, pentru cazurile când conversaţia se lungeşte, „very OK”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite