FOTO Aproximativ 100 de persoane au manifestat împotriva vaccinării obligatorii: „Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii prezenţi la protest se arată nemulţumiţi de legea vaccinării obligatorie, mulţi dintre ei având o poziţie vehementă împotriva vaccinării Fotografii David Muntean
Oamenii prezenţi la protest se arată nemulţumiţi de legea vaccinării obligatorie, mulţi dintre ei având o poziţie vehementă împotriva vaccinării Fotografii David Muntean

Aproape 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de legea privind vaccinarea obligatorie. Manifestanţii au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Vaccinarea obligatorie egal moarte obligatorie şi “Liberi să alegem“. Protestul a fost împânzit de familii cu copii, preoţi şi oameni îmbrăcaţi în costume populare. Miercuri, Executivul a adoptat un anumit set de vaccinuri obligatorii.

Aproape 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei duminică după-amiază protestând faţă de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie. Pe lângă mesajele oamenilor scrise pe pancarte, prin care-şi arată nemulţumirea faţă de obligativitatea acestei legi, susţinând că ar trebui să aibă dreptul să aleagă dacă vor sau nu să-şi vaccineze copiii, mulţi oameni, veniţi cu icoane, au vorbit şi despre proiecul mega-moscheii din Bucureşti, terorism şi masonerie. Un călugăr prezent la protest susţine că Patriarhul Daniel este eretic pentru că susţine vaccinnarea.

Ce susţin protestatorii: „Liberi să alegem“

O doamnă spune că a venit în Piaţa Victoriei pentru că „Nu e de acord cu obligativitatea actelor medicale“. Femeia susţine că şi-a vaccinat fetiţa până la patru luni, apoi nu şi-a mai vaccinat-o: „E mult mai sănătos fără vaccin. O alimentaţie sănătoasă, un mediu sănătos, o igienă foarte bună sunt mult mai bune pentru copii decât un vaccin care protejează parţial, pe o perioadă de timp şi nu toată viaţa“.

Un alt protestatar susţine că „Azi a murit libertatea“, aşa cum scrie pe banner-ul său, făcând referire la legea Legii vaccinării, care prevede obligativitatea imunizării copiilor.: „Doar 27 de ani are. A murit tânără“, mai spune acesta.

„Vaccinarea obligatorie egal moarte obligatorie“ , „Liberi să alegem“, „Proiectul de lege pentru vaccinare obligatorie este ilegal, neconstituţional şi abuziv“ sau „Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi“ sunt câteva dintre mesajele oamenilor scrise pe pancarte. Unii dintre ei sunt mai vehemenţi şi susţin că „Vaccin = aluminiu, mercur, celule de maimuţă, porc şi câine“.

Printre cei prezenţi sunt familii care au venit împrenă cu copiii lor şi protestează paşnic, în faţa Muzeului Antipa.

Cântăreaţa Cristina Bălan, printre participanţi

Unul dintre manifestanţii prezenţi la protest a fost şi cântăreaţa Cristina Bălan: „Am venit să ascult un punct de vedere din ambele tabere. Nu cred în obligativitate. Eu sunt de acord cu vaccinarea opţională“, a declarat pentru Adevărul, Cristina Bălan.

Întrebată ce părere are despre cazurile de copii nevaccinaţi, care ar putea avea diferite probleme de sănătate, respectiv cazul copiilor nevaccinaţi şi bolnavi de rujeolă, cântăreaţa a spus: „Dar ce se întâmplă cu copiii grav afectaţi de vaccinare? Pentru că de copiii bolnavi de rujeolă văd că se vorbeşte, dar de ceilalţi nu. De asta sunt aici, să-i susţin pe aceşti părinţi. Se vorbeşte numai despre beneficii şi nu cred că nu e normal să ignorăm riscurile şi să nu-i ascultăm pe părinţii care s-au confruntat cu ele. Şi nu vorbim de cazuri minore, vorbim de paralizie, de autism“, a afirmat cântăreaţa.

Protestul s-a încheiat la ora 17.00. Evenimentul nu a deranjat traficul rutier din zonă.

cristina balan

 Foto: David Muntean

protest legea vaccinarii Foto David Muntean

Protestul a fost organizat pe Facebook

Organizatorii protestului justifică necesitatea unui astfel de protest pe motiv că oamenii nu pot fi vaccinaţi cu forţa precum animalele.  „Sinistrul proiect de lege a vaccinarii a fost introdus pe ascuns în şedinţa de Guvern si a fost aprobat, fiind trimis catre Parlament, unde am văzut deja la ce "dezbateri" ne putem aştepta (conform declaraţiilor sefilor de partide politice).

Toti cei care NU VRETI să fim trataţi cu toţii (copii şi adulţi deopotrivă) precum animalele dintr-o ferma sunteţi asteptaţi la acest protest!

Toti cei care REFUZAŢI să vă fie reduşi copiii la stadiul de animale în al căror corp ar putea unii să injecteze cu fortţa/sub constrângere ce vor şi când vor suntetţi asteptatţi la protest!

Toti cei care veţi lipsi de la acest protest (motive putem gasi oricare dintre noi) recunoaşteţi în mod implicit că sunteti de acord să fiti tratati, dvs si copiii dvs, asemenea animalelor dintr-o fermă şi să vi se injecteze cu forţa/sub constrângere o mulţime de vaccinuri "sigure". Să nu spuneţi ca nu ati ştiut ce va aşteaptă, vedeţi ca numărul de vaccinuri "obligatorii" va creşte periodic şi veţi fi obligati să le acceptaţi şi pe acelea nou introduse!

Decizia vă aparţine! Fiecare dintre noi să decidă in ce categorie (OM sau animal de fermă) intră şi să acţioneze în consecinţă!“, se arată pe pagina evenimentului anunţat pe Facebook.


Executivul a adoptat miercuri legea vaccinării care introduce obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Naţional de Vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau anumitor grupuri.

Care sunt vaccinurile obligatorii

- vaccinările cuprinse în Calendarul Naţional de Vaccinare pentru copii;

- vaccinările impuse de situaţii epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenţie în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

-vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unităţile sanitare publice şi private;

 -vaccinările pentru alt personal din unităţile publice şi private care prin natura atribuţiilor sunt expuse suplimentar la boli infecţioase sau pot reprezenta surse de infecţie care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre de guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite