Procurorul general: Parchetul evaluează declaraţiile făcute de Robert Turcescu potrivit cărora ar fi fost ofiţer sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a declarat marţi că Parchetul General evaluează declaraţiile făcute de Robert Turcescu în cadrul unei emisiuni televizate potrivit cărora jurnalistul ar fi fost ofiţer sub acoperire.

„Nu am declanşat o anchetă în cazul lui Robert Turcescu. Evaluăm împrejurările şi situaţia şi vă asigur că vă vom comunica atunci când vom lua o măsură. Pentru a ne sesiza nu trebuie să ne sesizeze nimeni. Noi evaluăm dacă este o situaţie de natură să ne ducă la indicii că ar fi o faptă penală”, a precizat procurorul general Tiberiu Niţu la ieşirea din sediul CSM.

Robert Turcescu a publicat duminică, 21 septembrie, pe blogul personal, un text în care „se autodenunţă” că a fost ofiţer acoperit. Postul este însoţit de mai multe documente.

„Nu mai puteam să vin discutând de ofiţerul acoperit care candidează la Preşedinţie, eu să mă ştiu aşa cum mă ştiam. Eram un fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, un ins care îşi minţea telespectatorii care credeau în el, vă minţeam pe voi. De aia am decis să mă eliberez. Eu le-am pus acolo, eu le-am urcat pe blogul meu, eu am scris textul acela. Nu e nimic altceva în spate. Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de cele judecătoreşti să arăt aceste documente şi să spun adevărul sau ce ştiu eu despre aceste lucruri şi adevărul în legătură cu ele. Nu am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare. Nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi după ce m-am eliberat de povara asta”, a spus Robert Turcescu, la B1 TV.

Ulterior, Ministerul Apărării a precizat că nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu, instituţia precizând că aplică legile ţării şi că, dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.

„În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată într-un comunicat al MApN.

Citeşte şi:

Deconspirarea religioasă a lui Robert Turcescu

Presa dezbate pe toate feţele cazul Turcescu. Şantaj, afirmă unii. Joc operativ, susţin alţii. Scenetă pe nimic concret, mascaradă, delir mistic, dramoletă cu acte false, se aude ici-colo. Pare că nimeni nu ia în calcul o ipoteză cred, pe cât de absurdă, pe atât de plauzibilă: încercarea de a ieşi din jocul presant al presei politice, folosindu-se de... Biserică şi Armată. Că tot sunt în topul încrederii românilor. Pe scurt: dacă s-a convertit?

Şase întrebări-cheie despre deconspirarea lui Turcescu

Lumea politică a fost dinamitată de mărturia jurnalistului Robert Turcescu, potrivit căreia acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire. Însă dincolo de emoţia „dezvăluirii”, care nu a fost probată nicicum, rămân câteva întrebări ale căror răspunsuri pot spune cât adevăr este în această poveste

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, cere audierea lui Duşa după autodenunţul lui Robert Turcescu

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a solicitat astăzi audierea actualului ministru Mircea Duşa (PSD), după autodenunţul lui Robert Turcescu referitor la statutul său de ofiţer acoperit.

Ce spun foştii şefi ai serviciilor secrete despre „spovedania“ lui Turcescu

Costin Georgescu, fost director SRI, şi Ioan Talpeş, fost director SIE, nu sunt convinşi că actele prezentate de Robert Turcescu, prin care arată că ar fi fost ofiţer-acoperit, sunt reale. Corul celor care nu cred în spionul Turcescu este întregit de Cristian Troncotă, profesor al Academiei Naţionale de Informaţii, care spune că dezvăluirea „este un balon de săpun“.

Victor Ponta spune că nu l-a surprins scandalul Turcescu: Cine seamănă vânt culege furtună

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu a fost surprins de faptul ca ziaristul Robert Turcescu a fost ofiţer acoperit, explicând că „cine seamănă vânt culege furtună“, iar acest lucru „este valabil şi pentru alţi oameni apropiaţi“ preşedintelui Traian Băsescu.

Adevărul Live, Cartianu: Autodenunţul lui Turcescu face parte din planul de demolare a lui Ponta

Grigore Cartianu a comentat, alături de redactorul-şef adjunct „Adevărul” Călin Nicolescu, care ar putea fi raţiunile pentru care jurnalistul Robert Turcescu s-a autodemascat ca agent sub acoperire al unui serviciu secret.

Ce este cert în cazul Turcescu şi ce ar trebui să urmeze

Cert este că Robert Turcescu susţine din toate puterile că a jucat un rol dublu, de ofiţer acoperit şi de jurnalist. El face acest lucru în ciuda suporterilor  şi colegilor săi care se străduiesc din toate puterile să demonstreze că nu e adevărat ceea ce însuşi Turcescu susţine despre propria sa carieră.


 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite