Procurorii cer prelungirea arestului preventiv în cazul milionarului Abdullah Atas care a lovit intenţionat un poliţist cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdullah Ataş este acum urmărit penal pentru omor calificat, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 25 de ani de închisoare FOTO Mediafax
Abdullah Ataş este acum urmărit penal pentru omor calificat, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 25 de ani de închisoare FOTO Mediafax

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt aşteptaţi să decidă, marţi, dacă prelungesc sau nu arestul preventiv în cazul lui Abdullah Atas, milionarul turc care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist de la Brigada Rutieră. Omul legii, Gheorghe Ionescu, a murit la aproape trei săptămâni de la accident. De aceea, milionarul este acuzat acum de omor calificat.

Milionarul turc Abdullah Ataş a fost scos din arest şi dus la sediul Tribunalului Bucureşti unde magistraţii vor lua în discuţie cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv dispus în cazul acestuia.

El a fost arestat pe 3 august.

Abdullah Atas a fost dus, luni, la sediul Parchetului Capitalei pentru a fi informat de procurori de schimbarea acuzaţiilor. Mai exact, acesta a fost pus sub urmărire penală pentru omor calificat, după ce agentul-şef Gheorghe Ionescu a murit, vineri, după ce aproape trei săptămâni a fost în comă. Milionarul a fost iniţial acuzat de tentativă de omor. 

Pe 21 august, la aproape trei săptămâni din momentul în care a fost lovit cu maşina de milionarul turc, Gheorghe Ionescu a murit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca.

Stop cardiac sub ventilaţie mecanică

Potrivit reprezentanţilor spitalului, Ionescu a intrat, vineri dimineaţă, în stop cardiac sub ventilaţie mecanică, manevrele de resuscitare cardio-pulmonară instituite imediat neavând niciun rezultat.

„Încă de la internare, pacientul Gheorghe Ionescu a prezentat o stare extrem de gravă, necesitand măsuri terapeutice avansate de terapie intensivă şi intervenţii chirurgicale. Cu toate aceste măsuri şi în ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a menţinut în continuare gravă şi în dimineaţa zilei 21august s-a instalat stopul cardiac sub ventilaţie mecanică", potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanţii spitalului.

După ce pacientul a intrat în stop au fost instituite măsurile de resuscitare cardio-pulmonară, „care, din păcate, nu au fost urmate de un răspuns favorabil, decesul pacientului fiind înregistrat la ora 7.00", a precizat sursa citată.

Urma să fie transportat în Israel

Soţia lui Gheorghe Ionescu declanşase săptpmâna trecută o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel.

De altfel, chiar agentul de poliţie fusese vizitat la spital de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne, care anunţase că un avion al MAI este pregătit să-l transporte pe poliţist la o clinică din Israel. 

„Am venit astăzi (joi, 20 august - n.r.) la spital (Spitalul de Urgenţă Floreasca - n.r.) pentru a vedea cum se simte colegul nostru, agentul şef Gheorghe Ionescu. Vreau să spun că Ministerul Afacerilor Interne are avionul pregătit şi are fondurile necesare pentru ca agentul şef să fie transferat în Israel”, a spus Oprea.

La spital a fost şi secretarul de stat Raed Arafat care a precizat că starea poliţistului era în continuare foarte gravă, iar la sfârşitul săptămânii ar fi trebuit să vină în ţară un medic din Israel care să evalueze starea acestuia şi, împreună cu doctorii români să stabilească momentul în care ar fi putut fi transferat în Israel.

„Colegul nostru este în risc încă, deci starea lui este critică. În momentul de faţă, starea lui de astăzi nu permite ca acesta să fie transferat în Israel”, a spus Arafat.

S-a prins de capotă pentru a nu fi călcat de bolid

Pe 2 august, la ora 3.35, agentul Ionescu (44 de ani), care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control a încercat, să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat”, au relatat anchetatorii.

Lovit în plin, agentul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului.  

Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu maşina într-un gard.

„După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera - Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil. În acel moment conducea cu peste 200 de kilometri la oră”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, Atas a fost dus la Spitalul Floreasca, la aceeaşi unitate spitalicească la care era internat şi victima sa, el fiind rănit la faţă după ce s-a spart airbag-ul.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia, astfel că el a fost dus în Spitalul Penitenciar Rahova. Rezultatele probelor biologice au arătat că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului.

Cine este milionarul Abdullah Atas

Milionarul Abdullah Atas (35 de ani), cel care l-a lovit pe agentul de poliţie pentru a nu fi prins băut la volan este unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România. 

El este proprietarul unei mari companii, care furnizează soluţii pentru iluminat. Firma Atas Lighting SRL a fost fondată, în 2004, de  Abdullah Atas şi de fraţii săi Ahmet Atas, Mehmet Atas şi Cafer Atas.

Atas Lighting furnizează soluţii pentru iluminat destinate spaţilor comerciale, hotelurilor dar şi locuinţelor de lux. Lista clienţilor este foarte lungă şi conţine nume dintre cele mai cunoscute, de la hoteluri de lux din Bucureşti, centre comerciale, clinici private sau clădiri de birouri.

Abdullah Atas mai este asociat şi în alte firme care se ocupă cu comercializarea echipamentelor electrice, dar şi în firme de consultanţă financiară.

Potrivit anchetatorilor care au făcut cercetarea la faţa locului acesta era la un pas de comă alcoolică în noaptea în care a dat peste omul legii cu maşina Mai exact, rezultatele probelor biologice arată că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Milionarul Abdullah Ataş, care l-a lovit cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu, acuzat oficial de omor calificat

FOTO Colegii poliţistului ucis de milionarul turc Abdullah Atas: „Noi toţi vom fi Dulăul”

A murit poliţistul care a fost lovit intenţionat cu maşina de un milionar turc care se afla la volan la un pas de comă alcoolică

Poliţistul lovit intenţionat cu maşina de milionarul turc va fi transportat în Israel

Poliţistul lovit cu maşina de un cetăţean turc, în continuare în stare gravă. Soţia acestuia a deschis un cont pentru donaţii

 

Protest tăcut al poliţiştilor la spitalul Floreasca, unde colegul lor călcat intenţionat de un milionar este în comă. Autorul nu a vrut să dea declaraţii

VIDEO Când a luat un poliţist pe capotă, milionarul Ataş era la un pas de comă alcoolică

VIDEO Cum a luat milionarul turc Ataş un poliţist pe capotă. Şoferul a fost arestat pentru tentativă de omor

Afaceristul turc care a lovit intenţionat un poliţist cu maşina, arestat preventiv. Victima este în continuare în comă

Poliţist din Capitală, accidentat grav de un şofer care nu a vrut să oprească

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite