„Prinţul“ Iustin Covei, imunitate de bani gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Prinţul“ Iustin Covei, imunitate de bani gata
„Prinţul“ Iustin Covei, imunitate de bani gata

Fiul judecătorului craiovean Marin Covei a scăpat de închisoare pentru că „provine dintr-o familie înstărită, cu o puternică dezvoltare intelectuală“. Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Dolj, reţinut pentru fraude cu cărţi de credit, a fost condamnat anterior la trei luni cu suspendare pentru infracţiuni grave.

Este a doua oară când beizadeaua din Craiova ajunge în beciul Poliţiei. În 2003, Iustin Covei a mai fost reţinut câteva ore, după ce a agresat un poliţist care „îndrăznise“ să-l legitimeze după un scandal monstru provocat într-un bar de noapte. Pentru această ispravă, Covei a fost trimis în judecată, în 2004, însă magistraţii i-au aplicat, doi ani mai târziu, o pedeapsă de doar trei luni de închisoare cu suspendare şi i-au impus să nu mai comită alte infracţiuni timp de un an.

Citiţi şi:


Motivarea judecătorilor pentru clemenţa manifestată faţă de faptele penale comise de Iustin Covei este stupefiantă: „În raport de gradul de pericol social concret al faptelor, de dezvoltarea intelectuală şi morală a inculpatului Covei Iustin, de comportarea lui anterioară, condiţiile în care a crescut şi a trăit – provenind dintr-o familie înstărită –, se impune aplicarea unei pedepse la individualizarea căreia a avut în vedere pericolul concret al faptelor şi persoana inculpatului.“

Salvat de expertizele medico-legale

În rechizitoriul prin care Covei a fost trimis în judecată, procurorii au conexat mai multe fapte comise de fiul judecătorului, care şi-a început „activitatea“ infracţională la 16 ani. De fiecare dată însă, puştiul teribil din Bănie a scăpat de rigorile legii.

Nici accidentele rutiere în care a fost implicat, mai ales că nu avea permis de conducere, nu i-au convins pe judecători să-l trimită după gratii. La 20 mai 2003, Covei a fost prins conducând un BMW, deşi nu împlinise nici 17 ani. Magistraţii l-au considerat nevinovat.

După nici un an, la 9 februarie 2004, Covei, aflat la volanul unui autoturism Mitsubishi, a provocat un grav accident de circulaţie, după ce a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Opel. Nici de această dată nu avea permis, iar în urma impactului două persoane au fost rănite, dintre care şi o tânără însărcinată.

Expertiza medico – legală l-a scos însă basma curată: persoanele rănite au fost diagnosticate ca având nevoie de maximum nouă zile de îngrijiri medicale. Răspunderea penală în cazul accidentelor cu victime intervine atunci când acestea au nevoie de cel puţin zece zile de investigaţii. Astfel că, Iustin Covei a fost scos de sub urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă, fiind în final condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis auto. 

Două luni cu suspendare pentru ultraj

Şirul infracţiunilor comise de Covei nu s-a oprit aici. În noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2004 a descins alături de 15 prieteni în barul „Blue Generation“ din Craiova, ameninţându-i şi înjurându-i pe participanţii la o petrecere. Până să vină poliţiştii, Covei şi gaşca lui au plecat, însă au fost prinşi din urmă de oamenii legii. Condus la Secţia 3 din Craiova, tânărul a început să înjure şi să lovească un poliţist. Din cauza pumnilor primiţi, poliţistul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.

Acuzat de ultraj şi tulburarea liniştii publice, Iustin Covei a fost condamnat la două luni de închisoare pentru prima infracţiune şi la trei luni de detenţie pentru cea de-a doua, ambele condamnări fiind cu suspendare. Deşi are un trecut infracţional bogat, tânărul acuzat acum de fraude cu carduri pe trei continente nu a executat nici măcar o zi de închisoare.

Student eminent

Iustin Covei a absolvit anul acesta Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret“ din Craiova. A luat 9.80 la examenul de licenţă, în ciuda faptului că mulţi dintre colegii lui nu l-au văzut prea des la şcoală. Covei jr se poate lăuda şi cu o situaţie şcolară destul de bună. La materii precum Dreptul Societăţilor sau Dreptul Asigurărilor, Iustin Covei a promovat examenele cu nota maximă.

La Drept Penal a obţinut 8. Coleg de facultate cu Iustin Covei şi licenţiat în cadrul aceleiaşi promoţii a fost un alt suspect în cazul reţelei de falsificatori de carduri, Petrel Hălănei. Acesta a promovat examenul de licenţă cu nota 8. Decanul Facultăţii de Drept de la „Spiru Haret“ Craiova este Gheorghe Bică, şef al IPJ Dolj în perioada în care Covei îşi făcea de cap în Bănie. Bogdan Marica

Banii, investiţi în limuzine
Poliţiştii au confiscat şi autoturismul Ferrari, aparţinând unui complice al lui Iustin Covei  Foto: Florin Ardelean

Din milioanele de euro obţinute din clonarea cardurilor, membrii „Reţelei Craiova“ au investit foarte mulţi bani în autoturisme de lux.

Poliţia a confiscat zilele trecute şi câteva supermaşini, printre care un Ferrari (foto), aparţinând lui Jean Mihăilă, unul dintre capii reţelei, un Bentley al cărui proprietar este Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerică, şi mai multe BMW-uri, printre care şi cel achiziţionat în urmă cu o lună de Iustin Covei. Autoturismul acestuia din urmă este un BMW seria 7, an de fabricaţie 2008, şi care costă în jur de 80.000 de euro.

image

Citeşte mai multe materiale prezentate în exclusivitate de reporterii Adevărul de Seară din Craiova, despre reţeaua de falsificatori de carduri:

EXCLUSIV Laboratorul de clonat carduri în croitoria finului secretarei Primăriei

EXCLUSIV Mascaţii au descins în adevăratul laborator al falsificatorilor de carduri

EXCLUSIV Aurora Covei spune că Iustin îi cerea bani de buzunar

Citeşte o anchetă în exclusivitate, realizată de reporterii Adevărul de Seară din Timişoara, despre cum a încasat bani publici fiul fostului procuror-şef al DNA Timişoara:
EXCLUSIV Fiul fostului şef al DNA s-a abonat la bani publici ca-n codru (GALERIE FOTO)

CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite