Primăria Capitalei: Drumul forestier din Pădurea Băneasa pentru acces către cartierul Greenfield va fi redeschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Greenfield are acum aproximativ 5000 de locuitori
Cartierul Greenfield are acum aproximativ 5000 de locuitori

Proiectul privind redeschiderea drumului forestier din Pădurea Băneasa pentru facilitarea accesului în cartierul Greenfield a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acesta a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei fără dezbatere publică.

Proiectul prevede că dezvoltatorul cartierului Greenfield donează mai multe terenuri Primăriei Capitalei pentru a fi date în compensare Romsilva, care în schimb să dea drumul forestier către cartier şi acesta să fie redeschis, informează Hotnews.ro.

Accesul spre Greenfield, cartier care a ajuns acum la circa 5.000 de locuitori, se realizează dinspre DN1, pe Aleea Teişani. Locuitorii ansamblului rezidenţial sunt nemulţumiţi pentru că acesta se blochează cu regularitate. Ei au solicitat redeschiderea unui al doilea drum prin Pădurea Băneasa.

Numai că drumul forestier cu pricina  a fost închis la începutul acestui an, în urmă unei decizii definitive a instanţei, acesta nefiind dedicat circulaţiei rutiere.

Proiectul prevede că dezvoltatorul cartierului Greenfield va dona către municipalitate următoarele terenuri

- terenul intravilan în suprafaţă de 1156 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 54-60;
- terenul intravilan în suprafaţă 659 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 50-52;
- terenul în suprafaţă de 4185 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 54-60;

„Prin Actul adiţional nr. 1 la Oferta de donaţie autentificată sub nr. 1529/21.09.2017, se doreşte donarea terenurilor menţionate mai sus cu sarcina de a da obiectul Ofertei de donaţie în compensare către Romsilva, conform art. 37 din codul Silvic al României, în vederea deschiderii accesului public între Aleea Privighetori br şi Drumul Pădurea Pustnicu, pe tronsonul care se suprapune cu drumul forestier FE00868D1, în aplicarea HCGMB nr. 218/2017, hotărâre prin care Consiliul Local al Sectorului 1 a fost împuternicit de a efectua demersuri, în numele municipiului Bucureşti, în vederea creării de noi drumuri/cai de acces pe rază sectorului 1 şi vizează în principal accesul în cartierele rezidenţiale situate în vecinătatea fondului forestier din nordul sectorului 1“, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul general Gabriela Firea a explicat demersul municipalităţii: „Aceşti cetăţeni au fost induşi în eroare de dezvoltator. Trebuie să îndreptăm o nedreptate. Soluţia este următoarea: municipalitatea să accepte cu caracter de donaţie din partea investitorului a unor terenuri, să facă un schimb cu Romsilva, să asigurăm un al doilea acces“.

Demersurile dezvoltatorului imobiliar

Cu toate acestea, dezvoltatorul complexului imobiliar a achiziţionat mai multe terenuri şi este în procedură de avizare pentru construirea a trei căi de acces, care nu implică Pădurea Băneasa.

Concret, cele trei soluţii vizează:

- Extinderea Aleeii Teişani şi îmbunătăţirea intersecţiei cu ieşire din DN1 către Centura Bucureşti;
- Construirea unui drum cu ieşire către Centură, în capătul Cartierului Platanilor;
- Construirea unui drum de acces din Aleea Teişani pe sub pasajul centurii Bucureşti către DN1, spre  ambele direcţii, atât către  Otopeni cât şi spre Bucureşti.

„În cazul tututor acestor soluţii s-au obţinut certificatele de urbanism iar în acesta se precizează necesitatea unui PUZ. În continuare se urmăresc paşii necesari pentru obţinerea PUZ“, se arată într-un răspuns trimis de reprezentanţii Greenfield, la solicitarea HotNews.ro, la finalul lunii august.

Asociaţia EcoCivica a reclamat mai multe posibile ilegalităţi făcute de dezvoltatori şi a cerut protejarea pădurii Băneasa, reclamând că drumul forestier nu este dedicat maşinilor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite