Prefectul şi subprefectul Iaşiului se ceartă pe cezariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai bine şi mai ieftin să fie aduşi pe lume copiii: prin naştere normală sau cezariană.La începutul săptămânii, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, i-a recomandat la Iaşi

mai bine şi mai ieftin să fie aduşi pe lume copiii: prin naştere normală sau cezariană.
La începutul săptămânii, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, i-a recomandat la Iaşi prefectului Radu Prisăcaru să meargă prin spitale pentru a lua pulsul sistemului şi pentru a decide în ce unităţi e nevoie de reducerea numărului de paturi. În ultimele zile, Radu Prisăcaru a abandonat problemele fondului funciar pentru a se dedica reformei din sănătate. "În fiecare zi am vizitat spitalele şi am ajuns la concluzia că un număr mare de paturi nu se justifică", a declarat prefectul. El a mai spus că îi înţelege pe "şefii de spitale, care ţin la numărul de paturi pentru ca profesorul X sau Y să aibă activitate".

O maternitate din Iaşi va dispărea
Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, împreună cu şeful DSP, Mihnea Hurmuzache, au ajuns la concluzia că existenţa maternităţii "Elena Doamna" nu se justifică. Prisăcaru este de părere că ar fi mult mai bine ca instituţia să devină doar o secţie a maternităţii "Cuza Vodă". El a găsit şi argumente: "Maternitatea Cuza Vodă are secţiile I, II şi IV". Pentru că nu există şi numărul III, acesta va fi maternitatea "Elena Doamna". "În maternitate există un număr de vreo 40 de muncitori şi fochişti. Ce nevoie e de atâţia oameni?", s-a întrebat Prisăcaru.
Vorbind despre numărul de paturi din maternităţi, prefectul şi subprefectul au ajuns să îşi dea cu părerea şi cum ar fi mai ieftin pentru sistemul sanitar să nască femeile. "Este un lux naşterea prin cezariană. Dacă se poate naşte normal, e mai bine şi pentru femeie", a declarat subprefectul Florin Ungureanu. Deşi susţine reducerea cheltuielilor, Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, care a anunţat că şi-ar mai dori un copil, nu împărtăşeşte părerea subprefectului. "Este la modă să naşti prin cezariană", a conchis prefectul.

Soluţii
În această după-amiază, şefii judeţului vor înainta Ministerului Sănătăţii propunerile pentru reorganizarea spitalelor din Iaşi. Printre soluţiile găsite de prefect pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate sunt înfiinţarea unei noi secţii la Spitalul de boli infecţioase şi a unei noi secţii de chirurgie la Spitalul Universitar "Sf. Spiridon". De asemenea, vor dispărea spitalele din Hârlău şi cele din Roman, judeţul Neamţ, care, potrivit lui Radu Prisăcaru, nu îşi justifică numărul de internări. "Îmi dau seama că se cheltuiesc bani aiurea pentru sănătate, dar vom tăia în carne vie. Astfel, nu vom mai avea probleme în spitalele din Iaşi", a încheiat Radu Prisăcaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite