Prefectul Clujului a pus gând rău vilelor de vacanţă din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de terenuri, spre malul lacului Fântânele, iar unii deţinători de contracte nu au trecut la construcţia efectivă în cei doi ani de la obţinerea concesiunii. Ar mai fi problema financiară,

de terenuri, spre malul lacului Fântânele, iar unii deţinători de contracte nu au trecut la construcţia efectivă în cei doi ani de la obţinerea concesiunii. Ar mai fi problema financiară, deoarece preţul considerat insuficient, de 12.000-40.000 mii lei pe mp pe hectar pe an, este mult sub preţul pieţei. Tişe a declarat că va anunţa şi Poliţia, şi Curtea de Conturi despre dosarul concesiunilor de la Fântânele, deoarece anumite aspecte de ordin penal ar trebui examinate şi de organele legale.
Staţiune pentru miliardari, poliţişti şi politicieni
Pe lista cu peste 100 de persoane, furnizată de reprezentanţii prefecturii, apar poliţişti de frunte, milionari de top, politicieni şi funcţionari publici, direct sau prin metoda consacrată de rude de gradul 1. Pentru început vor fi atacate concesiunile din perioada 2000-2004, pentru care au fost descoperite documente, celelalte urmând a fi cercetate ulterior, după săpături mai profunde prin arhive. Apar direct sau prin interpuşi, fostul prefect Vasile Soporan, fostul subprefect Dan Canta, arhitectul-şef al judeţului, Dan Spânu, directorul economic al Consiliului Judeţean, Dorin Mălai, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Şerban Graţian, şeful Serviciului de Protecţie Internă din MAI, Virgil Ardelean, fostul şef al IPJ Victor Mărincaş, şi mulţi şefi ai serviciilor deconcentrate şi ai regiilor subordonate Consiliului Judeţean. Pe listele publicate de prefectură apar şi VIP-uri ale lumii afacerilor, milionari din Top 300, precum Ovidiu Turcu, Dorel Goia, sau Horea Ciorcilă.
Lista lui Tişe
Tişe a demarat în cele trei luni de când l-a înlocuit pe actualul ministru al educaţiei, campanii agresive de control în rândul serviciilor deconcentrate şi al primăriilor, determinând demisia a doi directori, amendarea a mai multor primari cu sute de milioane lei vechi şi numeroase controale din partea Corpului de Control al Guvernului. Prefectul a avertizat că va continua seria de controale pentru respectarea legalităţii în teritoriu, impasibil la ameninţări, în special în comunele cu terenuri scumpe, vizate pentru construcţia de cabane, din zona montană şi zonele limitrofe Clujului.
Reprezentanţii PSD au manifestat prudenţă, aşteptând rezultatele în anchete proprii. Potrivit Ancuţei Abrudan, purtătorul de cuvânt al lui Ioan Rus, o declaraţie va fi făcută, după finalizarea unui sondaj în rândul celor care figurează pe listele date publicităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite