Povestea familiei de români cu 15 copii care a scandalizat Anglia şi care locuieşte într-o casă cu numai trei dormitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Toma are în total 17 membri FOTO Daily Mail
Familia Toma are în total 17 membri FOTO Daily Mail

Tabloidul britanic „Daily Mail“ alocă din nou spaţiu unei poveşti despre românii din Anglia. De data aceasta, este luată în vizor o familie formată din 17 membri.

Mihai (47 ani) şi Veronica (37 ani) au venit în Marea Britanie în urmă cu doi ani, în căutarea unei vieţi mai bune. Cei doi au în total 15 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi 19 ani. Pentru că nu îşi găseau o locuinţă în care să fie acceptaţi, Mihai a fost nevoit să mintă şi să spună că familia lui are doar şase membri. Acum, cele 17 suflete stau îngrămădite într-o casă cu trei camere.

În ciuda eforturilor familiei Toma de a încerca să obţină o casă care să aibă mai mult de trei dormitoare, primăria oraşului îşi face griji pentru banii şi beneficiile pe care ar fi obligaţi să le ofere legal familiei. Astfel, reprezentanţii primăriei fac tot posibilul ca familia Toma să nu primească o casă mai mare.

Cei de la ”Daily Mail” critică faptul că, în ciuda faptului că salariul lui Mihai Toma, electrian, este unul relativ modest, de 1.800 de lire pe lună, veniturile totale ale familiei ajung la 6.400 de lire pe lună. Asta pentru că statul britanic le oferă 4.600 de lire lunar sub formă de credite şi beneficii sociale.

Asta înseamnă că familia câştigă anual 77.000 de lire sterline, lucru care i-a scandalizat pe britanici. ”Familia română cu 17 membri care a minţit ca să primească o casă, locuieşte într-un imobil cu trei şi primesc beneficii anuale de 55 de mii de lire sterline”, titrează cei de la Daily mail, iar cei de la Daily Star, un alt tabloid britanic, ies în faţă cu ”Neruşinatul Mihai Toma şi neamul lui trăiesc într-o casă cu trei dormitoare, după ce s-au mutat în darnica Marea Britanie în urmă cu doi ani".

"Sperăm să avem mai mult spaţiu. Nu ne aşteptăm la 10 dormitoare, însă avem nevoie de mai mult de trei. Oamenii ne vor judeca, dar nu am făcut rău. Am venit aici să avem o viaţă mai bună decât în România. Educaţia este bună şi sunt mai multe oportunităţi aici", spune Veronica.

Familia de români locuieşte într-o casă din Stanmore, nordul Londrei. Opt dintre copiii românilor învaţă la şcoli britanice. Familia de români nu este eligibilă pentru o locuinţă socială, deoarece nu a trăit cel puţin 5 ani în Regatul Unit.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite