Ponta, martor în procesul lui Tăriceanu: Relaţia dintre Tăriceanu şi Silberstein era una contractuală. Politicienii şi consultanţii nu sunt prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier PSD a declarat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte că relaţia dintre Tăriceanu şi consultantul politic israelian, Tal Silberstein, a fost una contractuală. Mărturia acestuia face parte din dosarul în care şeful Senatului este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Victor Ponta ar fi trebuit să lămurească relaţiile pe care Călin Popescu Tăriceanu le-a avut cu consultantul politic Tal Silberstein şi cu Dan Andronic, inculpaţi în cazul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. În momentul în care a fost audiat la DNA în acest dosar, Tăriceanu a negat că a ţinut legătura cu Andronic şi Silbestein, după ce aceştia i-au oferit consultanţă în campania electorală din 2008.

În cadrul audierii, Ponta a spus că, după anul 2014, se întâlnea aproape zilnic cu Tăriceanu, la locuinţa unuia dintre ei, însă niciodată în oraş.

De asemenea, Ponta a explicat că relaţia dintre Tăriceanu şi Tal Silberstein era una contractuală, deoarece "oamenii politici nu sunt prieteni cu consultanţii".

"Pe Tal Silberstein l-am cunoscut în anul 2004, când acesta a lucrat alături de mine în campania electorală a lui Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte. Ne-am cunoscut la sediul de campanie al PSD (...) Ţin minte că, în anul 2014, după ce Tăriceanu a plecat din PNL şi dorea înfiinţarea unui nou partid politic, m-am reîntâlnit cu acesta şi cu Tal Silberstein. Am discutat cum putem să îl ajutăm pe Tăriceanu cu noul partid. Eu l-am ajutat politic pe Tăriceanu, iar Tal Silberstein i-a dat sfaturi despre ce ar trebui să facă pentru a avea succes cu noul partid. A fost singura întâlnire în această formulă de trei (...). Întâlnirea a avut loc acasă la Tăriceanu. Mă întâlneam des cu Tăriceanu, zilnic. De regulă, întâlnirile cu Tăriceanu aveau loc la el sau la mine acasă. Nu ieşeam niciodată în oraş, pentru că el era deja preşedintele Senatului şi eu eram prim-ministru (...). Relaţia dintre Tăriceanu şi Tal Silberstein era una contractuală. Oamenii politici nu sunt prieteni cu consultanţii (...). Tal Silberstein avea numărul meu de telefon şi îmi mai dădea mesaje că vine în România şi dacă ne putem întâlni. De obicei, nu ne întâlneam", a declarat Ponta.

Avocatul dl Tăriceanu a ţinut să sublinieze instanţei că declaraţia lui Victor Ponta demonstrează că din moment ce acesta şi Tal Silberstein se cunoşteau din anul 2004, nu era necesar ca Tăriceanu să intermedieze relaţia dintre cei doi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite