Pompierii, pregătiţi să intervină în zonele care vor fi afectate de vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 pompieri militari sunt pregătiţi să intervină în cele opt judeţe vizate de ninsorile prognozate pentru perioada următoare, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii vor interveni cu 340 mijloace tehnice în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale. 

Răspunsul la eventualele acţiuni de intervenţie în zone greu accesibile va fi asigurat de 7 şenilate, 10 autofreze, 6 autospeciale de transport victime multiple şi 53 de echipaje medicale SMURD. În funcţie de evoluţia vremii şi a situaţiei din teren, echipajele pot fi suplimentate cu personal şi mijloace de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa atenţionărilor.

O altă măsură preventivă vizează informarea autorităţilor publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru activarea, la nevoie, a centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

IGSU recomandă cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă. De asemenea, recomandă persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipaţi corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă. 

Conform atenţionării Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de astăzi, ora 18.00, până mâine, ora 17.00, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş şi Mureş, precum şi în anumite zone din judeţele Neamţ şi Satu Mare, vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, ajungând pe crestele montante la 70 km/h.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite