Ploile au provocat mari pagube în Capitală şi în alte zece judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schelă desprinsă în Bucureşti FOTO Captură video

Ploile din ultimele 24 de ore au provocat pagube substanţiale în Bucureşti şi în alte 18 localităţi din ţară. Zeci de copaci au căzut pe carosabil şi mai multe autoturisme au fost avariate, informează IGSU. În Capitală mai multe schele de construcţii au fost spulberate de vânt şi în localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş au fost inundate mai multe gospodării din cauza unei ruperi de nori.

Instabilitatea atmosferică accentuată din ultimele 34 de ore a produs averse torenţiale, scurgeri importante pe versanţi, inundaţii locale şi creşteri de debite pe anumite râuri, informează mediafax.ro.

Începând de vineri, au fost emise peste 70 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, iar pentru avertizarea timpurie a populaţiei din localităţile aflate sub incidenţa codurilor portocaliu şi chiar roşu de fenomene severe, IGSU a transmis 19 mesaje cu măsuri preventive prin sistemul RO Alert.

Efectele vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore s-au făcut simţite în 18 localităţi din judeţele Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Harghita, Maramureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

În toate zonele afectate, pompieri au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 91 de locuinţe, curţi şi subsoluri. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 23 copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme, precum şi pentru înlăturarea a 2 schele de construcţie desprinse din cauza vântului puternic.

Din cauza unei ruperi de nori, în localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş, au fost inundate mai multe gospodării. Întrucât nivelul apei din gospodărie era crescut, o persoană cu probleme medicale a fost evacuată temporar la rude.

Sâmbătă dimineaţa singurele intervenţii ale pompierilor erau pentru înlăturarea urmărilor inundaţiilor de acum două zile, din zona Văleni, municipiul Piatra Neamţ, unde în continuare sunt acumulări de apă în mai multe curţi.

Sâmbătă, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi averse. Peste 4.900 pompieri din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizaţi pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să îi pună în pericol, oamenii sunt sfătuiţi ca pe timpul manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite