Peste 6.000 de şoferi au aflat ce trebuie să facă în caz de accident auto în străinătate. Care sunt drepturile şi obligaţiile conducătorilor auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.000 de şoferi au aflat cum trebuie să procedeze în cazul în care sunt implicaţi într-un accident auto în străinătate. Aceştia şi-au însuşit cunoştinţele în cadrul unui proiect pilot, derulat de Biroul Asigurătorilor Auto din România, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Poliţia de Frontieră, Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor şi Academia Titi Aur.

Concret, în perioada 24 - 29 august, în Vama Veche, Negru Vodă şi Nădlac, trei dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei în perioada verii, şoferii care părăseau teritoriul României au primit pliante cu sfaturi utile în caz de accident auto în străinătate. 

„Astfel, şoferii au fost informaţi despre drepturile şi obligaţiile pe care le au în cazul în care sunt implicaţi într-un accident rutier în afara graniţelor ţării, dar şi despre paşii de urmat în astfel de situaţii şi modul de funcţionare a asigurării Carte Verde”, se arată într-un comunicat de presă.

Aceasta acţiune este doar prima etapă a unei campanii ample de informare cu privire la asigurarea Carte Verde, care va continua anul viitor. 

„Pe lângă entităţile implicate în acest proiect, pentru 2018 este vizată atragerea mai multor parteneri din zone diferite de interes, care să contribuie la popularizarea informaţiilor transmise în cadrul campaniei. Obiectivul final al tututor partenerilor implicaţi este ca, printr-un efort colectiv, să contribuie la educarea şi informarea corectă a unui număr cât mai mare de consumatori”, mai arată comunicatul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite