Surse: Paszkany şi Mureşan, suspecţi în dosarul privind delapidarea CFR Cluj. Paszkany: „Nu am nicio calitate”. Mureşan: „Nu mi-au spus nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arpad Paszkany la DIICOT Cluj Foto: Floretina Tatar/ Adevărul
Arpad Paszkany la DIICOT Cluj Foto: Floretina Tatar/ Adevărul

Preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, şi fostul finanţator al clubului, Paszkany Arpad, au calitatea de suspecţi în dosarul instrumentat de DIICOT Cluj şi în care au fost audiaţi joi, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax.

UPDATE Surse judiciare au declarat, joi, corespondentului Mediafax că vineri urmează să fie audiate şi alte persoane din conducerea clubului de fotbal CFR 1907 Cluj.

„Paszkany Arpad şi Iuliu Mureşan au amândoi calitatea de suspecţi. Joi s-au încheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate şi alte persoane din conducerea clubului. În ce calitate va stabili procurorul de caz”, au spus sursele citate.

Declaraţiile lui Mureşan

Omul de afaceri Iuliu Mureşan, preşedinte al clubului de fotbal CFR Cluj, a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT Cluj, circa o jumătate de oră, în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj.  La ieşirea din sediul DIICOT Cluj, el a declarat că a semnat un proces verbal, potrivit Agerpres.

„Nu mi-au spus nimic (procurorii — n.r.), m-au anunţat numai, am semnat un proces verbal, atât', a spus Iuliu Mureşan. Întrebat de jurnalişti în ce calitate a fost audiat, el a declarat că 'în calitate de preşedinte'. Iuliu Mureşan a sosit la sediul DIICOT Cluj în jurul orei 16,00 şi n-a dorit să facă declaraţii presei despre dosar.'Întrebaţi-mă de cupă (Cupa României — n.r.) dacă vreţi', a spus Iuliu Mureşan, la intrarea în sediul DIICOT Cluj.

Ce a spus Paszkany

Fostul patron al CFR Cluj Arpad Paszkany a plecat, joi, după o oră şi jumătate, de la sediul DIICOT Cluj. ”Nu am nicio calitate. Dacă eşti chemat, vii”, a declarat Paszkany.  Fostul patron al CFR Cluj Arpad Paszkany a venit, joi, la sediul DIICOT Cluj, unde fusese citat pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală şi delapidare cu peste 8,4 milioane euro a firmei care deţine clubul de fotbal. El a declarat că nu ştie de ce a fost chemat şi că procurorii au ajuns la el acasă la ora 7.00.
 

Arpad Paszkany a venit cu maşina personală, el spunând jurnaliştilor că nu ştie de ce a fost chemat şi că procurorii i-au spus să se prezinte la sediul DIICOT Cluj la ora 13.00.

”Habar nu am de ce am fost chemat, mi-au spus procurorii să vin la ora 13.00. Au fost la mine acasă la ora 7.00. Eu oricum mă trezesc devreme”, a afirmat Paszkany.În acest caz urmează să fie citate la audieri în total zece persoane, potrivit news.ro

Descinderi şi audieri

Oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan vor fi audiaţi joi la sediul DIICOT din Cluj Napoca în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, potrivit unor surse judiciare, informează agerpres.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins, joi dimineaţă, la mai multe locaţii din Cluj Napoca, dar şi din Bucureşti, percheziţiile fiind făcute într-un dosar de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Astfel au fost percheziţii la  20 de adrese, la sediul clubului CFR Cluj, dar şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan.

Conducerea echipei de fotbal este suspectată de delapidare a patrimoniului. Este vorba de 8 milioane de euro, primite de club de la UEFA, care ar fi fost spălate prin intermediul unor off-shore-uri din Cipru şi Insulele Seychelles.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj s-au sesizat din oficiu în acest caz şi au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

”Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani (suma totală de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA de către persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare asumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane”, au precizat sursele citate.

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor firme off-shore din Cipru şi din Seychelles, care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv ”cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de club, provenind din cesiuni de creanţă suspecte”, conform surselor judiciare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite