Pe contrasens către moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia aflată pe contrasens s-a făcut praf  după ce a lovit un Audi
Dacia aflată pe contrasens s-a făcut praf după ce a lovit un Audi

Cinci argeşeni, plecaţi să se roage la o biserică din Capitală, au mers cu maşina pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1. Şoferul  autoturismului şi pasagera din dreapta au murit pe loc, după ce Dacia în care se aflau a izbit un Audi care se deplasa regulamentar. 

Cinci argeşeni din comuna Hârtieşti au fost implicaţi, ieri, într-un grav accident de circulaţie pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la km 77, după ce maşina în care se aflau a mers kilometri buni pe contrasens. Şoferul, Ion Ianculescu (64 de ani), nu a oprit nici la avertizările vizuale şi sonore ale maşinii pe poliţie care a încercat să-l oprească din drumul spre moarte.

Era să lovească poliţia

La numai câteva momente după ce a trecut pe lângă maşina poliţiei, argeşeanul s-a izbit cu maşina de un Audi care circula regulamentar.  
Şoferul, Ion Ianculescu, şi pasa­gera din dreapta lui, Elena Fieraru, de 65 de ani, au murit pe loc. Ceilalţi trei pasageri ai Daciei, Constantin Dincă (53 de ani), Maria Baboi (45 de ani) şi Elena Mesteacăn (57 de ani), toţi din comuna Hârtieşti, au fost răniţi grav.

 „Iniţial era să intre frontal în echipajul de poliţie. Probabil şoferul credea că e în regulă. Însă impactul a fost inevitabil cu un autoturism Audi înmatriculat în Prahova", ne-a spus comisarul-şef Emilian Buican de la Poliţia Autostrăzi.

Şofer de-o viaţă

Ion Ianculescu, şoferul decedat după ce a condus mai bine de 8 kilometri pe contrasens, pe autostradă, a fost toată viaţa şofer. A lucrat mai bine de 30 de ani la IRTA Câmpulung. „Îşi ducea vecinii şi prietenii pe la mănăstiri când îl rugau. Nu-mi explic cum a fost posibil ca tocmai el să facă o asemenea greşeală!", spune Viorica Ciuculescu (65 de ani, din Câmpulung), fostă colegă de serviciu a lui Ion Ianculescu.

„Era un om deosebit, muncitor şi gospodar. Abia am aflat şi eu şi nu-mi vine să cred!", adaugă fosta colegă de serviciu a lui Ion.
Imediat ce au auzit teribila veste, soţia lui Ion Ianculescu şi fiul adoptiv al acestuia, Marius, au pornit spre Târgovişte, acolo unde se află trupul neînsufleţit al omului. Acasă a rămas doar mama şoferului decedat, o femeie de 85 de ani, imobilizată la pat de mai bine de şapte ani. Pentru a o îngriji, a venit o verişoară a lui Ion Ianculescu.

„Săraca mamă-sa, a întrebat toată ziua de el. I-am spus că vine mai pe seară, că e puţin bolnav. Biata femeie, nu ştie că azi i-a murit şi al doilea băiat!", spune Georgeta Bidilică (59 de ani), verişoara celui decedat.

„A fost un om tare bun. El a crescut toţi cei patru copii ai fratelui său, doi băieţi şi două fete. Fratele lui a murit demult. Pe unul dintre băieţi l-a adoptat cu acte", adaugă femeia.

Mamă şi fiică în faţa morţii

În maşina condusă de Ion Ianculescu se mai aflau Elena Fieraru (65 de ani) şi Maria Baboi (45 de ani), mamă şi fiică. Elena Fieraru a murit în accident, dar fiica ei a scăpat cu viaţă. În comuna Hârtieşti, la poarta familiei Fieraru, un grup de copii stăteau în jurul unui băiat de 15 ani, Florin Baboi, nepotul femeii decedate. Tocmai primise vestea morţii bunicii lui şi aflase şi că mama lui este accidentată. 

„Bunica a fost mai mult ca o mamă pentru mine. Ea mă ajuta, mă înţelegea, cu ea vorbeam mai mult decât cu oricine. Parcă nu pot să cred, tot aştept să văd, poate totuşi nu este adevărat să moară bunica mea. Mama e bine acum, aşa am înţeles, că mâine vine acasă. S-a dus tata după ea, la Târgovişte. Poate vine şi ne spune că buni nu a murit! ", spune băiatul disperat. 

"Iniţial era să intre frontal în echipajul de poliţie. Probabil şoferul credea că e în regulă. Însă impactul a fost inevitabil cu un autoturism Audi."
Emilian Buican
comisar-şef

Mergeau la Catedrala Credinţei

Cei cinci argeşeni plecaseră de acasă să se roage la Dumnezeu pentru sănătate, dar drumul le-a fost curmat cu violenţă. Când s-a produs accidentul se îndreptau spre Catedrala Credinţei din Bucureşti. Toţi aveau probleme de sănătate sau aveau pe câte cineva drag care se afla în suferinţă.

Făceau asemenea drumuri frecvent, dar de această dată nu au mai ajuns la biserică. Poliţiştii cred că şoferul a intrat pe A1 la kilometrul 85 şi că, fiind noapte, nu şi-a dat seama că a intrat pe contrasens.

Tabel
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite