Patru români din Marea Britanie, condamnaţi pentru fraude bancare de 160.000 de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane de naţionalitate română au fost condamnate la închisoare, joi, de către un tribunal din Londra, pentru fraude bancare în valoare de 160.000 de lire sterline, care au afectat mii de clienţi ai băncilor din Marea Britanie, precum şi din alte ţări, informează „Daily Mirror”.

Conform presei britanice, cei patru condamnaţi sunt trei bărbaţi şi o femeie, scrie „Daily Mirror”.

Pentru a sustrage ilegal sumele de bani din conturile oamenilor, aceştia montau pe mai multe ATM-uri mici camere de filmat pentru a înregistrarea tastarea codului PIN, precum şi dispozitive de dimensiunea unor pachete de ţigări care clonau respectivele carduri.

Până să fie reţinuţi de poliţie, cei patru români au reuşit să fure bani din aproape 1.000 de conturi, în special din ATM-urile instalate în cartierele din nordul Angliei, însă aceştia au recunoscut în faţa judecătorilor că aveau ca ţintă zeci de mii de conturi din întrega lume.

Banii furaţi erau ulterior transferaţi în conturi din Panama, România, Italia şi Columbia, a anunţat un procuror, care a mai precizat că autorităţile britanice au confiscat de la suspecţi nu mai puţin de 60.000 de carduri clonate, acestea valorând pe piaţa neagră circa 16 milioane de lire sterline.

Grupul infracţional a fost destructurat în luna decembrie, 2013, atunci când politiştii britanici au efectuat o descindere la apartamentul celor patru români din Londra. Oamenii legi au descoperit acolo mii de carduri, care aveau notate pe ele, cu markerul, codurile PIN.

Toţi cei patru cetăţeni de origine română şi-au recunoscut faptele şi au primit pedepse cu închisoarea între cinci şi doi ani.


Citeşte şi:

13 moldoveni au fost prinşi în timp ce furau date de carduri, din bancomatele din Franţa

13 moldoveni cu vârstele cuprinse între 21 şi 48 de ani, sunt bănuiţi de crime informatice pe teritoriul Franţei. Aceştia ar fi instalat în bancomatele franceze utilaj specializat pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

Tot ce trebuie să ştiţi despre fraude bancare şi despre folosirea cardului la Campionatul Mondial din Brazilia

Vă pregătiţi să vă duceţi în Brazilia pentru Campionatul Mondial de Fotbal? Ei bine, experţii Kaspersky avertizează asupra pericolelor la care vă expuneţi.

Patruzeci şi trei de persoane arestate pe 38 de aeroporturi europene, inclusiv din România

Patruzeci şi trei de persoane au fost arestate pe 38 de aeroporturi în Europa, inclusiv în România, în cadrul unei operaţiuni de destructurare a unei reţele suspectate de fraude cu carduri bancare prin achiziţionarea de bilete de avion, a anunţat vineri Biroul european EUROPOL, relatează AFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite